Alexander Faltsetas förlänger med BK Häcken - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-12-03 16:30:00
Alexander Faltsetas förlänger med BK Häcken

Alexander Faltsetas har förlängt sitt avtal med BK Häcken. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2021.

– Jag känner mig omtyckt i klubben och har fått mycket kärlek från supportrarna så det här känns väldigt bra, säger han.


Alexander Faltsetas anslöt till Bollkubben i januari 2017. Sedan dess har hans kompromisslösa spelstil och enorma arbetskapacitet gjort honom till en given favorit på Hisingen. Nu är det klart att han blir Bollklubben trogen minst över säsongen 2021.

– Redan när jag skrev på första gången sade jag att jag tror att BK Häcken har något stort på gång och jag vill gärna fortsätta vara med på den resan. Vi som klubb tar steg varje år och när Sonny ville förlänga och klubben visade att de verkligen vill ha kvar mig så gjorde det mig trygg i mitt beslut. Hisingen är hemma nu, säger han.


Faltsetas har tio allsvenska säsonger bakom sig, i fyra olika allsvenska klubbar och han tillför mycket med sin rutin och fotbollskunskap. Men det är inte bara på fotbollsplanen som han är viktig för BK Häcken. Det var något som sportchef Sonny Karlsson påtalade redan när han värvade ”Falle” 2017. Och det låter likadant nu.

– Han är en fantastisk spelare på alla nivåer, i omklädningsrummet och ute på plan. Det är en grym kille som alla lag vill ha. Han ger alltid allt på alla matcher och träningar, säger Sonny Karlsson.


Efter en första halva av säsongen där Alexander Faltsetas spelade från start match efter match, och även gjorde det förlösande 1-0-målet i cupfinalen mot AFC Eskilstuna, så fick han under sommaren och hösten finna sig att i flera matcher vara utanför startelvan. En ovanlig situation för honom, samtidigt ger det tändvätska inför framtiden.

– Jag vet min kapacitet och vad jag har bidragit med till laget så det är bara att elda på, nästa år är en ny säsong. Jag är hungrig och är inte nöjd med att inte spela och jag har en bra vilja och mentalitet att jobba dit jag vill komma. Jag känner mig inte gammal trots att jag är 32 år, utan kroppen känns väldigt bra så det gäller att göra en bra försäsong och så får vi se vad som händer, säger han.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.