Herr
2024-10-18 15:10:00
Allsvensk debut i fjol – Pontus Dahbo ställs mot IF Elfsborg på bortaplan igen

I morgon, klockan 15.00, väntar IF Elfsborg på bortaplan för BK Häcken. I fjol debuterade Pontus Dahbo i Allsvenskan mot IF Elfsborg och Borås Arena.

 – Det var där allt började så det är många bra minnen som har skapats där, säger Pontus Dahbo.


Tidigare i veckan var BK Häcken tillbaka efter landslagsuppehållet och förberedelserna är i full gång inför helgens bortamatch. I fjol tog BK Häcken en 2–0-seger efter mål av Ibrahim Sadiq och Romeo Amane och i den andra halvleken blev det allsvensk debut för 17-åringen.

 – Jag kommer ihåg hur jag satt på avbytarbänken och tänkte att jag inte skulle få ett inhopp, men så blev det inte. Efter inhoppet var det en enorm glädje eftersom det hårt arbete som låg bakom inhoppet och det var ett stort ögonblick för mig, säger Pontus Dahbo.

Det har blivit få spelminuter för Pontus Dahbo tidigare i år men sedan huvudtränare Joop Oosterveld tagit över så har det blivit mer och mer speltid för Pontus Dahbo.

– Det är skönt att få mer och mer speltid, det är något som man vill göra så mycket som möjligt och nu gäller det bara att fortsätta jobba på och hoppas på ännu fler spelminuter.

Pontus Dahbo fortsätter:

– Jag tycker om honom väldigt mycket, han har framförallt bidragit med intensitet och energi till laget och det verkar som att han tror mycket på mig och det underlättar mycket att ha en tränare som tror på en.


 I morgon, klockan 15.00, är det dags för en ny bortamatch och då ställs två offensiva lag mot varandra.

– Det kommer bli en rolig bortamatch där två offensiva lag ställs mot varandra, där vi behöver göra fler mål än motståndarna för att ta en ny seger.


Matchen mot IF Elfsborg sänds på Max. 


IF Elfsborg – BK Häcken

Datum: Lördagen, 19 oktober.

Matchstart: 15.00.

Plats: Borås Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved