Alm: Att hamna i underläge är ingen bra grej - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-06-21 13:24:31
Alm: Att hamna i underläge är ingen bra grej

Matcherna duggar tätt. Vi har knappt hunnit hämta oss efter nervpersen mot Malmö i torsdags – redan imorgon väntar Sirius på bortaplan. 

– Som alltid handlar det om att vi hoppas kunna göra vår grej mer än de kan göra sin grej, säger BK Häckens tränare Andreas Alm.


Sju matcher på mindre än tre veckor. Återuppstarten av tävlingssäsongen är intensiv, det gäller för alla lag. Men för de åtta kvarvarande lagen i Svenska Cupen gäller det än mer. För mellan omgång 3 och 4 ska också cupkvartsfinalerna spelas på torsdag. Men innan dess är det dags att åka till Uppsala för att spela årets tredje allsvenska match, mot Sirius.

– Matchtätheten är inget vi funderar på. Normalt sett på sommaren, när vi är i Europa, så spelar vi med den här tätheten. Så det är ingen faktor egentligen på förhand. Det finns många spelare tillgängliga och vi alla vill spela matcher. Vi har tränat i stort sett, förutom cupen, sedan i januari. Att vi nu får spela matcher det är det alla vill, så det är perfekt, säger Andreas Alm.


Efter två raka 1-1-matcher är siktet inställt på att ta första trepoängaren. Andreas Alm pratade efter matchen senast mot Malmö att laget har haft svårt att släppa på handbromsen hittills, att det blivit lite avvaktande när det är poäng inblandat.

– Att göra mål är en bra grej för att göra det bättre, att hamna i underläge är ingen bra grej. Vi har hamnat i underläge två gånger och hur ofta vinner du matcher när du hamnar i underläge? Så det är en sak som vi vill undvika, säger han.


Även om laget inte har varit helt nöjd med offensiven så har målchanser skapats och med lite mer skärpa och tur med marginalerna hade det kunnat bli trevligare resultat i bägge matcherna.

– Vi har fler målchanser än motståndarna i båda matcher men det är aldrig fel att göra mål på de målchanser man har också. Effektivitet är en bra grej. Vi har släppt till tre, kanske fyra målchanser på två matcher och två per match är bra. Malmö räknas som en av de bästa offensiva trupperna som finns, så det tycker jag är bra. Men det är klart man hade velat ha noll målchanser mot sig så man inte förlorar poäng, fortsätter Andreas Alm.


Morgondagens motståndare Sirius förlorade hemma i premiären mot regerande mästaren Djurgården med 0-2. Samma siffror stod det på resultattavlan efter deras bortamatch mot Östersund i torsdags, när Uppsalalaget tog tre poäng.

– Sirius har gjort allt bra hittills, förutom att de förlorade första matchen. Jag tycker de var överlägsna Djurgården rent spelmässigt, men de släppte ett mål på en fast situation. Sedan var Djurgården bra i ett par situationer när de gjorde två mål. Men jag tycker Sirius har lyckats med 95 procent av det de vill göra.


Förra året slutade bortamatchen mot Sirius med gulsvart seger med 4-3 efter en minst sagt händelserik match. Uppsalalaget var nära att komma ikapp efter att ha legat under med 1-4 och slutet blev dramatiskt.

– Den tar vi gärna igen, alla dagar i veckan. Vi vann ju. Jag gör gärna fyra mål igen och vinner, avslutar Andreas Alm.


Gustav Berggren är tillbaka i truppen igen efter sin sjukdom. Johan Hammar och Alexander Søderlund är ännu inte spelklara.


Sirius – BK Häcken 

I morgon måndag, 19.00 på Studenternas IP.

Matchen är stängd för publik men tv-sänds av Dplay.

Köp abonnemang via denna länk så går en del av intäkten till BK Häcken.


Truppen:

Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Godswill Ekpolo, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Adam Andersson, Oskar Sverrisson, Alexander Faltsetas, Patrik Wålemark, Erik Friberg, Daleho Irandust, Gustav Berggren, Adnan Maric, Viktor Lundberg, Ahmed Yasin, Ali Youssef, Leo Bengtsson, Jasse Tuominen och Gustaf Nilsson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.