Alm: "Ny chans för oss att vinna mot ett topplag" - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-11-01 15:27:12
Alm: "Ny chans för oss att vinna mot ett topplag"

En match återstår av tävlingssäsongen 2019. Oavsett vad som händer i morgon så blir det en sjätteplats i tabellen för BK Häcken.

– På så sätt är det bara matchen i sig som är en utmaning. Vi möter ett lag som kommer ta medalj och därmed är det också en ny chans för oss att vinna mot ett topplag, säger BK Häckens tränare Andreas Alm.


Förra omgångens resultat gör att BK Häckens sjätteplats redan är klar inför morgondagens avslutande omgång. Samtidigt har motståndaren Hammarby chansen att vinna SM-guld så det lär bli en häftig inramning på Tele2 Arena.

– Ibland räcker det att ett lag har väldigt mycket att spela för, så präglas matchen av det. De har en publik som förmodligen kommer vara fullsatt, entusiastisk och förhoppningsfull. Det kan ju bli en historisk dag för dem, säger Andreas Alm.


Hammarby har slagit rekord över antal gjorda mål i Allsvenskan i år, hittills har de gjort hela 71 mål. Men i BK Häckens 2-0-seger på Bravida Arena i juli så blev stockholmarna alltså mållösa.

– Jag upplevde att vi var bra i defensiven mot dem i långa stunder, som man behöver vara. Vi fick också för en gångs skull ett domslut med oss som jag efteråt tycker var fel. Det säger en del om vart vi är i hierarkin, att vi kan få ett domslut som är felaktigt långt ut mot sidlinjen. Dit har vi nått, och det hjälpte oss i den matchen att vinna, säger Andreas Alm.


Även om matchens resultat inte har någon betydelse tabellmässigt för BK Häckens del så lär det inte bli några större överraskningar i Bollklubbens spel i morgon.

– Oavsett hur mycket man än vänder och vrider på det så vill man vinna matchen. Det är klart att man kan experimentera hur mycket som helst men fortfarande vill man ta ut det lag och spela på det sätt som ger dig störst chans att vinna, avslutar Andreas Alm.


Godswill Ekpolo blev utvisad efter två gula kort mot Norrköping och är avstängd i morgon. Erik Friberg saknas även i denna match pga skadan han fick mot Helsingborg. Paulinho saknas också han pga skada och han har därmed spelat sin sista match i Häckentröjan innan han nu lämnar för spel i Israel. Benjamin Arapovic är sjuk.


Hammarby–BK Häcken, Tele2 Arena, 13.00.


Matchtruppen:

Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Oskar Sverrisson, Kari Arkivuo, Johan Hammar, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Gustav Berggren, Adam Andersson, Aiham Ousou, Alexander Faltsetas, Imam Jagne, Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Ali Youssef, Kwame Kizito, Viktor Lundberg, Gustaf Nilsson, Teodor Wålemark.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.