Herr
2023-08-16 19:46:37
Romeo Amane inför returmötet: "Njuta, spela bra och vinna matchen"

På torsdag ställs BK Häcken mot Zalgiris Vilnius i returmötet i den tredje kvalomgången till Europa League. 

 

BK Häcken spelar under torsdagsaftonen mot Zalgiris Vilnius på hemmaplan. I det första mötet vann Hisingslaget mot litauerna med 3–1 efter att nyförvärvet Srdjan Hrstic stått för två mål och en assist i debuten.

 

Läs mer och se inslaget från första mötet i Vilnius här.

 

Till returmötet på hemmaplan kommer BK Häcken med ett starkt offensivt facit från de senaste matcherna. På de fyra senast spelade har Bollklubben nämligen stått för hela elva mål framåt.

– Vi jobbar tillsammans, vi anfaller tillsammans och vi försvarar tillsammans. När det är på det viset kan vi göra mängder med mål, säger Romeo Amane.

Mot Zalgiris Vilnius handlar det om att fortsätta spela en offensiv fotboll.

– Vi vann borta, nu vi vill bara gå ut och spela BK Häcken-fotboll framför våra supportrar och vinna matchen, säger Ibrahim Sadiq.

 

BK Häcken leder alltså dubbelmötet i halvtid med två mål samtidigt som man har fördelen av hemmaplan till returmötet – och med det har laget fördelen av att ha supportrarna på plats.

– Det är alltid viktigt att vinna bortamatcher. Bortamatcher är svåra. Nu spelar vi framför våra supportrar. Vi måste se till att njuta, spela bra och vinna matchen. När man spelar framför sina supportrar sporrar supportrarna en till att spela bra. Man spelar för sig själv och man spelar för sina supportrar – för våra supportar, säger Romeo Amane.

 

BK Häcken – Zalgiris Vilnius

Datum: Torsdag 17 augusti.

Plats: Hisingen Arena.

Matchstart: 19.00.

 

Köp din biljett till matchen – innan det är för sent!

 

BK Häckens matcher i Europaspelet presenteras i samarbete med våra partners: Exe Måleri, BRA, Kopparberg, Brion, Västia Parkering och Gevab Group.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved