Herr
2024-06-30 18:16:50
Amor Layouni: ”Blivit mycket tydligare hur vi vill spela”

BK Häcken besegrade Halmstads BK med 4–2 på Öland efter varsitt mål av Julius Lindberg, Ali Youssef, Amor Layouni och Zeidane Inoussa. Amor Layouni är nöjd med insatsen och lägret.
– Det har blivit mycket tydligare nu hur vi vill spela både offensivt och defensivt, säger målskytten.


Det var en underhållande och innehållsrik match mellan BK Häcken och Halmstads BK som pågick i två gånger 35 minuter. Redan i tredje minuten placerade Julius Lindberg snyggt in 1–0. I elfte minuten kvitterade gästerna genom förre BK Häcken-spelaren Blair Turgott, som firade lågmält av respekt mot Bollklubben. Tio minuter senare återtog BK Häcken ledningen efter ett riktigt mönsteranfall. Bollen gick som på ett snöre innan Romeo Amane skarvade fram bollen till Ali Youssef, som förpassade bollen i nät med ett distinkt avslut. BK Häcken ledde med 2–1 efter första halvlek och även andra halvlek skulle komma att sluta 2–1. Först nickade Amor Layouni in 3–1 på hörna i 46:e minuten och sedan var det HBK-backen Gabriel Wallentins tur att göra ett nickmål. I 53:e minuten fastställde Zeidane Inoussa slutresultatet till 4-2 efter att ha skickat in bollen efter att ha serverats på silverfat av Amor Layouni.

Därmed blev det en seger och en förlust för Bollklubben under lägret på Öland. Amor Layouni är överlag nöjd med lagets prestation mot HBK.
– Det var en bra insats i dag som visar att vi är på rätt väg. Det var skönt att vinna på gräs också. Vi måste bara sluta ge bort enkla mål, säger yttern.
Han tycker att de gör framsteg i flera moment av spelet.
– Vi satte vår press bra och hade mycket hot i anfallsspelet. Vi måste minimera våra individuella misstag och bli bättre på att stoppa kontringar mot oss.
Själv bidrog 31-åringen med ett mål och en assist på Ekerum.
– Det kändes bra. Det känns som att vi är farliga varje gång vi kommer fram nu. Det var en fin hörna från Julius Lindberg som jag nickade in, säger Amor Layoni, som också är nöjd med förarbetet till Zeidane Inoussas 4–2-mål.
– Ja, det var en fin yttersida, säger han med ett leende.

Han tycker att lägret på Öland har gjort BK Häcken gott.

– Vi tar med oss att vi har tagit steg och det har blivit mycket tydligare nu hur vi vill spela både offensivt och defensivt.
Masen har för avsikt att bidra med många fler poäng under säsongen.
– Jag vill göra mål och assist och hjälpa laget på det sättet. Det är ju mitt jobb, säger Amor Layouni.
Han tror stenhårt på BK Häcken.
– Jag tror att vi kan uträtta bra grejer framöver. Vi har inte pratat om någon målsättning än, vi har bara fokuserat på vårt sätt att spela, säger han.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved