Anders Albertsson blir BK Häckens nye evenemangschef - BK Häcken BK Häcken
Föreningen
2022-06-30 14:00:00
Anders Albertsson blir BK Häckens nye evenemangschef

Anders Albertsson tar över ansvaret för BK Häckens nya evenemangsavdelning. I rollen som evenemangschef kommer han att ansvara för föreningens evenemang så som Gothia Cup, Gothia Innebandy Cup och Göteborg Music Festival – samtidigt som han får uppgiften att analysera och etablera nya evenemang och evenemangssamarbeten.

– Dels gillar jag den väg som föreningen stakat ut, dels handlar det om att klubbens evenemang, med Gothia Cup i spetsen, tillhör det största och bästa som finns överhuvudtaget, world wide, säger Anders Albertsson.

 

I samband med att Dennis Andersson lämnar rollen som generalsekreterare för Gothia Cup efter 40 år, genomför BK Häcken en organisationsförändring. Genom att tillsätta en ny roll, som evenemangschef, vill föreningen stärka dess evenemangsorganisation ytterligare – dels för att fortsätta att utveckla de befintliga evenemangen, dels för att med evenemangschefens helikopterperspektiv kunna stärka klubben med fler evenemang.

– BK Häckens evenemangsben är en stor och viktig del i föreningen och vi tror att vi har stora möjligheter att utveckla våra evenemang genom att skapa en evenemangsorganisation med en evenemangschef som ansvarar för helheten. Vi hoppas även kunna stärka oss med ytterligare evenemang, så som en fortsättning med Gothia Cups internationella turneringar men även samarbeten likt det första steg vi tar i år med Partille Cup, där både vi och Sävehof blir vinnare, säger BK Häckens klubbchef Marcus Jodin.

Anders Albertsson lämnar rollen som distriktsidrottschef på RF-SISU Västra Götaland och kliver in i den nya rollen som BK Häckens evenemangschef den första oktober. Han har tidigare varit bland annat evenemangschef på Got Event och generalsekreterare i Svenska Friidrottsförbundet.

– Jag ser fram emot att bli en del av klubben som vill leda utvecklingen i Idrottssverige. Helhetsperspektivet är en viktig ingrediens som tilltalat mig med den här rollen – att arbeta med hur vi kan utveckla föreningen genom att utveckla våra evenemang. Det finns en väldigt bra struktur, så för mig handlar det om att hjälpa till att förädla genom att vara en i teamet och bidra med den erfarenhet jag har, säger Anders Albertsson.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.