Andersson till Rosenborg - BK Häcken BK Häcken
Herr
2021-01-12 11:17:36
Andersson till Rosenborg

Adam Andersson anslöt till BK Häcken från Västra Frölunda 2013. Nu, åtta år senare, börjar nästa kapital i backens karriär när flyttlasset går till Norge och Rosenborg.


Tvillingbröderna Adam och Joel Andersson var hett eftertraktade när de 2013 beslutade sig för att ta klivet till BK Häckens akademi. För er som minns var Adam till en början central mittfältare, men under Mikael Stahres tid i klubben 2017 blev han omskolad till ytterback.

Adams resa i BK Häcken har varit lång. Redan andra året i klubben var han med och vann SM-guld med P19 och U21. Året därpå fick han göra debut i Allsvenskan, på självaste invigningen av Bravida Arena. Därefter har det blivit över 100 allsvenska matcher, två cupguld, flera Europaäventyr och även en debut i A-landslaget under tiden.

– Tiden i BK Häcken har varit väldigt lärorik för mig. Gerhardsson, Stahre och Alm har alla lärt mig olika saker som jag tar med mig. Samtidigt så måste jag passa på att nämna både ”Chrille” (Christian Lundström) och Teddy (Olausson), som alltid funnits där sedan jag kom till klubben, säger Andersson och fortsätter:

– BK Häcken är en fantastisk klubb att vara i som ung spelare. Du har alltid många människor omkring dig som hjälper till på olika sätt. Jag vill rikta ett stort tack till alla i klubben och alla gulsvarta supportrar.


Nu väntar en av Norges största klubbar, Rosenborg, för 24-åriga Andersson. Han har signerat ett 4-årsavtal och blir lagkamrat med bland andra Jonathan Augustinsson, Dino Islamovic och Rasmus Wiedesheim-Paul.

– Jag tror att det här kan bli bra för mig. Det känns som ett bra steg, både fotbollsmässigt och i livet. Sedan kommer det såklart vara tufft att vara från familjen, men jag tror att det här är vad jag behöver. 


Sportchef Martin Ericsson:

– Det är kul för Adam att det löste sig så bra och att han får den här chansen i Rosenborg. Vi vill verkligen tacka honom för alla fina år tillsammans och för det han bidragit med på plan. Jag, och hela BK Häcken, önskar honom lycka till.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.