Herr
2020-02-29 17:05:59
Andra raka segern för gulsvart

Vinsten mot GAIS i premiären följdes upp av en till slut enkel seger mot Eskilsminne IF på bortaplan. BK Häcken vann med 4-0 efter mål av Joona Toivio (tvåmålsskytt!), Ali Youssef och Ahmed Yasin.

Förutsättningarna i Helsingborg var inte de bästa. Kallt, regnigt och en konstgräsmatta som lämnade mycket att önska. Det märktes på spelet inledningsvis och vi hade svårt att få igång offensiven i första halvlek. Touminen hade en farlig nick, Lundberg sköt strax utanför, men målen uteblev. Då, med minuten kvar av första halvlek, klev Joona Toivio fram och placerade in ett förlösande 1-0-mål efter en tilltrasslad situation vid en hörna. Strax därefter blåste domaren av första halvlek. Ett skönt avslut på en ganska sömnig första halva av matchen.

I andra halvlek skruvades tempot upp en aning och vi blev lite varmare i kläderna. Elva minuter in i halvleken kommer 2-0 och återigen är det vår finske mittback som håller sig framme. På en fin hörna från Adam Andersson stöter Toivio in bollen med högern och sätter matchens andra mål, vilket också där och då kändes som spiken i kistan.

Med tio minuter kvar av matchen byter Ali Youssef av Viktor Lundberg och det märktes att Hisingssonen var spelsugen. Efter bara tre minuter rullar han kyligt in 3-0, fint framspelad av Friberg.

Men vi var inte färdiga där. Med en minut kvar av ordinarie tid sätter Ahmed Yasin matchens sista mål. Youssef spelar fram Touminen som slänger sig på bollen i straffområdet, men den räddas ut till Yasin som enkelt gör 4-0, vilket också blir slutresultatet.

– Eskilsminne hade bestämt sig för att vara mer kompakta än senast. De bjöd inte på några enkla mål till skillnad mot Östersund senast. Vi fick jobba hårt och göra det bra på fasta istället. Vi vann matchen klart, men hade samtidigt hoppats på att ta ledningen tidigare så att de hade tappat lite intresse. Jag är nöjd med vår insats idag, säger Andreas Alm efter matchen.

För Joona Toivio var detta en historisk (?) match. Två mål i en och samma match hör inte till vanligheterna för vår finske landslagsman.

– Det kan nog vara första gången jag gör två mål i en och samma match, säger han.

– Vi hade det lite svårt i första halvlek. Det var en annorlunda plan än vad vi är vana vid, bollen studsade mycket och det var svårt att spela den snabba fotbollen som vi vill göra. I andra halvlek får vi lite mer tempo på bollen och bättre spel, vilket gav utdelning till slut. I stort sett tycker jag att vi gör det bra. Insatsen är tillräckligt bra för att ta med oss tre poäng hem.

– Själv är jag såklart nöjd med att göra två mål idag, men det finns många saker jag hade kunnat göra bättre. Försvarsmässigt var det inte min starkaste insats, avslutar Toivio.

I den andra matchen i vår grupp slog Östersund GAIS med 4-0. Det betyder att vi måste vinna nästa söndag på Bravida Arena. Var med när allt avgörs och köp din biljett HÄR