Dam
2021-12-21 11:00:00
Anna Csiki förlänger kontraktet

Den ungerska landslagsmittfältaren Anna Csiki har skrivit på ett nytt avtal med BK Häcken. Hennes nya kontrakt sträcker sig över säsongen 2023.

 

22-åriga Csiki kom till Kopparbergs/Göteborg från ungerska Ferencváros under säsongen 2020 och spelade sexton matcher under SM-guldåret med klubben. I år har hon spelat 14 matcher i OBOS Damallsvenskan, varav sex från start, och står noterad för två mål. Efter landskampen mot Spanien 21 september skadade hon sig och var borta i två månader, men i hemmamatchen mot Benfica i slutet av november gjorde hon comeback.

Mittfältaren har flera ungdomslandskamper på sitt CV och sedan 2019 spelar hon för det ungerska A-landslaget.

 

Anna Csiki:

– Jag är verkligen jätteglad över att ha förlängt mitt kontrakt med BK Häcken. Det här året har visat mig hur professionell klubben är och att hela föreningen verkligen vill bygga något stort. Det var en fantastisk känsla att klubben ville att jag skulle stanna och jag hoppas verkligen att 2022 blir mitt år. Jag kommer göra allt på varje träning och på varje match för att försöka vinna varje match med laget. Under mitt första år i Sverige vann jag SM-guld och jag vill verkligen uppleva det igen nästa år. Jag ser fram emot de kommande åren och hoppas att vi kan bärga ett historisk SM-guld tillsammans.

 

Martin Ericsson:

– Anna är en fin fotbollsspelare med en bra vänsterfot som trots sin unga ålder redan har stor erfarenhet med flera landskamper i ryggsäcken. Vi ser en stor potential i henne och hon har egentligen alla förutsättningar för att lyckas. Vi tror att hon har mycket kvar att uträtta i BK Häcken och att hon kan utvecklas stort hos oss de närmsta åren.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved