Dam
2022-07-19 10:00:00
Anna Sandberg är klar för BK Häcken

Kif Örebros talang, Anna Sandberg, har skrivit på för BK Häcken. Hennes avtal sträcker sig över 2026.

– Hon är välscoutad och passar väldigt bra in i sättet som vi spelar på, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit i BK Häcken.

 

BK Häcken har värvat Anna Sandberg, som förra året var nominerad till priset Årets genombrott i Damallsvenskan, från Kif Örebro.

– Det är en talangfull spelare som vi har scoutat väl. Hon är verkligen den spelartypen vi söker till BK Häcken. Vi har fått in en ytterback som är väldigt offensiv lagd, som är modig, säker och trygg med bollen – och så har hon en väldigt fin vänsterfot, säger Christian Lundström.

 

Hon spelade tidigare i somras F19-EM, där hon var en given del av den svenska landslagselvan. Laget kom till en semifinal innan de åkte ut mot Spanien – som senare även vann finalen. I ungdomslandslaget spelar hon tillsammans med Lisa Löwing, Hanna Wijk och Elma Junttila Nelhage.

– Vi har sett henne båda i Damallsvenskan och i F19-landslaget. Det är en framtidsspelare som vi tror säkerligen kommer att spela i landslaget i framtiden. Men samtidigt är det en spelare som vi har gått på eftersom hon har de egenskaperna som vi söker. Det är en värvning som redan nu konkurrerar om en startplats, säger Lundström.

 

Själv är hon glad över att ha skrivit på för BK Häcken.

– Jag hoppar att jag kommer att kunna bidra med mina egenskaper. Det är just de offensiva bitarna och få fram det mer med mycket energi och mycket fart, säger hon.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved