Äntligen allsvensk fotboll igen - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-10-18 14:38:38
Äntligen allsvensk fotboll igen

Landslagsuppehållet är över och imorgon är det äntligen dags för BK Häcken att spela match igen. Helsingborg står för motståndet och Olympia agerar spelplats.


Skåningarna har haft en tuff säsong hittills. I skrivande stund innehar laget kvalplatsen, endast två poäng före Falkenberg (som segrade igår) och Kalmar (som möter Elfsborg idag, söndag). Inför Östersund näst senast hade laget fyra raka utan förlust, men jämtlänningarna bröt den sviten när de vann med 1–0 och innan uppehållet åkte Helsingborg på sin andra raka förlust när de förlorade mot Mjällby med 3–2. Tidigare i veckan såldes stortalangen Armin Gigovic, som varit ordinarie i laget, till ryska Rostov. Lagets bäste målskytt är Anthony van den Hurk på åtta gjorda mål.


För oss gäller det att bygga vidare på segermatchen mot Falkenberg senast. Förlusten mot Malmö FF omgången innan var både tung och klar, men vi studsade tillbaka direkt och visade prov på fint spel och satte spiken i kistan redan efter 36 minuter mot ett Falkenberg som precis som Helsingborg kämpar för sin överlevnad i Allsvenskan. Skånelaget är historiskt sett en bra motståndare för gulsvart. Vi har inte förlorat mot dem sedan 2014 och de tre senaste mötena på Olympia har slutat med tre vinster. Senaste gången vi mötte Helsingborg på bortaplan var faktiskt 19 oktober 2019, det vill säga på dagen ett år sedan imorgon.   


I truppen imorgon saknas Alexander Faltsetas med lättare skadekänning. Jasse Tuominen drog av korsbandet i matchen mot Angered och missar resten av säsongen. Leo Bengtsson tränar med laget igen, men är aktuell först till nästa omgång. Rasmus Lindgren är tillbaka efter att ha varit avstängd mot Falkenberg.


En väldigt glädjande nyhet är att Ali Youssef är tillbaka i truppen efter drygt tre månader. Youssef kolliderade med Wålemark i början av matchen mot Djurgården den första augusti och har därefter spenderat sin tid i gymmet. Sedan i början av veckan har han tränat för fullt med laget och är aktuell för spel imorgon.

– Det har varit frustrerande att inte få spela, men jag har inte tänk så mycket på det. Jag har mer fokuserat på min rehab och att komma tillbaka så fort som möjligt, säger Youssef.


Innan sin skada stod Youssef för en fin insats mot AIK hemma där han från anfallspositionen skapade oreda framåt och levererade både mål och assist. Han hoppas nu kunna komma in och fortsätta leverera direkt.

– Jag vill bidra med poäng. Det spelar ingen roll om jag spelar anfallare eller på det offensiva mittfältet, jag spelar där tränaren vill att jag ska spela och sedan är det upp till mig att leverera.


Någon ringrostighet är det inte tal om heller. Youssef har kört på hårt i gymmet och känner sig i bra form.

– Formen är intakt, avslutar Youssef.


Lagens fem senaste allsvenska matcher:


Helsingborg

4 oktober Mjällby (B) 3–2

27 september Östersund (H) 0–1

21 september Varberg (B) 1–3

13 september Hammarby (B) 2–2

9 september Kalmar (H) 1–1


BK Häcken

3 oktober Falkenberg (H) 3–0

28 september Malmö (B) 3-0

21 september Elfsborg (B) 1-1

14 september Sirius (H) 1-1

30 augusti AIK (B) 0-1


Helsingborg – BK Häcken

Måndag 19 oktober, kl 19.00

Matchen sänds av Dplay och skaffar du ditt abonnemang via den här länken, så får BK Häcken en del av intäkten.

Ladda upp inför matchen med att se P16 spela semifinal i SM mot Malmö FF. Matchstart 16.00. Se matchen HÄR.


Truppen:

Jonathan Rasheed, Pontus Dahlberg, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Tobias Carlsson, Oskar Sverrisson, Adam Andersson, Godswill Ekpolo, Johan Hammar, Erik Friberg, Gustav Berggren, Alexander Søderlund, Viktor Lundberg, Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Patrik Wålemark, Samir Maarouf, Kevin Yakob, Leonardo Farah Shahin, Ali Youssef.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.