Herr
2020-08-13 21:23:45
Äntligen årets första bortaseger

Vi har längtat och väntat och nu äntligen kom den – säsongens första bortaseger. Alexander Faltsetas stängde matchen med sitt fina 3-1-mål på nick med 20 minuter kvar, vilket också blev matchens sista mål.


BK Häcken har haft det osedvanligt tungt på bortaplan i år och inför den sista matchen innan serien nu vänder väntade laget fortfarande på den första trepoängaren. Nu kan man sluta vänta på det. 

– Den här känslan när man vinner matcher är så otroligt skön. Det svårt att ta på det men personligen känns det väldigt bra just nu, säger Alexander Faltsetas.


Det var ”Falle” som definitivt stängde matchen när han nickade in 3-1 efter en fin hörna från Leonard Zuta. Målet var snarlikt det han gjorde mot AFC Eskilstuna i cupfinalen förra året. Men den här gången fick vi inte se någon volt. Istället bjöd han på en annan målgest.

– Jag hade lite ont i nacken och mattan var lite hal och det har varit en del snack efter incidenten mot AFC och jag ville inte göra någon fiaskogrej. Men det kommer säkert kommer någon mer volt någon gång, men jag gör ju inte så många mål. Jag vet inte vad det blev istället, man går in i något konstigt, det var något man sett någonstans, säger han.


Målet kom med knappa 20 minuter kvar och det kom väldigt lägligt. Matchbilden var böljande och Varberg skapade några halvchanser som kändes jobbiga. 

– De får energi av sitt 1-2-mål  i slutet av första och kommer ut i andra och kör på och så blir det ryckigt med många avblåsningar och mycket kamp. Det är så de vill ha det, mycket kamp.


Det var Bollklubben som omgående i matchen tog tag i taktpinnen och var det bättre laget. I anfallsspelet var det många som sprang och ville ha boll och i defensiven var det rejält. Och efter halva halvleken kom också ledningsmålet. Erik Friberg stod för en fin prestation när han med finess och lite tur tog sig in i straffområdet och serverade Leo Bengtsson öppet mål. Bengtssons fjärde allsvenska mål. Bengtsson var i högsta grad inblandad även i 2-0-målet. Han visade prov på sin enorma snabbhet när han sprintade förbi ett gäng hemmaspelare och serverade Ahmed Yasin som sköt in bollen i mål via stolpen. 

Varberg skulle dock få sista ordet i halvleken. Domaren blåste straff när Tashreeq Matthews gick ner och deras specielle målskytt Astrit Selmani förvaltade den perfekt och hemmalaget fick en för dem läglig reducering strax innan halvtid.

– Vi gör det bra i första och gör 1-0 och 2-0 och har kontroll. Vi spelar in bollar bakom deras mittfält och trycker genom dem bra. Deras 2-1 kommer lite från ingenstans, fortsätter Faltsetas.


Målet ingjöt mod i Varberg och i inledningen av den andra halvleken ryckte de som sagt upp sig och skapade en del chanser. Jonathan Rasheed räddade skickligt ett skott från Gustaf Norlin och Jon Birkfeldt hade en nick som gick tätt utanför. Bland annat. Men istället kunde alltså Faltsetas stänga matchen. I slutet hade BK Häcken flera lägen att göra även ett fjärde mål men matchen slutade 3-1. Fler mål får gärna komma på måndag när vi möter Varberg igen, när serien nu alltså vänder.


– Det blir lite konstigt att möta dem igen, men man får njuta idag och så blickar vi framåt till nästa match. Vi gör en gedigen arbetsinsats idag, krigar för varandra och tar många meter. I slutet spelar vi smart och sitter lugnt i båten när de lyfter långt. Jag tycker Hammar gör det väldigt bra när han kommer in. Vi hade pratat om att börja i rätt ände och ta jobbet, bryta ner dem, det gör vi bra idag, avslutar Alexander Faltsetas.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved