Äntligen guldfirande på hela Hisingens hemmaplan - BK Häcken BK Häcken
Herr BK Häcken-TV
2019-05-30 19:53:11
Äntligen guldfirande på hela Hisingens hemmaplan

När BK Häcken vann cupguldet 2016 skedde det i Malmö. I dag visste glädjen inga gränser på hela Hisingens hemmaplan.

– Fantastiskt kul, framför allt för våra supportrar som får vara med om detta. Det är första gången de får fira en titel på hemmaplan, jag gläds mest med dem, säger lagkapten Rasmus Lindgren.


Till slut blev det en bekväm seger. Men med bara 1-0 fram till den 75:e matchminuten så var det många på Bravida Arena som länge fick våndas. Men den här dagen skulle inget hindra BK Häcken och festen på Hisingen. Inte ens vädergudarna som satte stopp för uppladdningen i Flunsåsparken. Men vad gjorde väl det. Förfesten flyttades till Bravida Arena och från ett par timmar innan matchstart så var det sång, glädje och eufori. Även om det inte blev mål när Daleho Irandust efter ett klassanfall träffade stolpen redan i inledningen av matchen så var det ytterligare ett tecken på att denna dagen skulle färgas i gulsvart.

– Efter min stolpträff så jag kände bara, att ”kom igen”, fortsätter vi bara så vinner vi. Jag släppte missen direkt och sen när jag slår hörnan som Falle nickar in så fanns det inget som kunde stoppa oss, säger Daleho Irandust.


För Daleho Irandust så var titeln hans första.

– En av många förhoppningsvis många, jag är otroligt glad, detta är skitkul, vi gör det bra också och dominerar hela matchen, säger Irandust med pokalen i famnen. 


Rasmus Lindgren har en betydligt längre meritlista. Vad gäller cupsegrar så var detta hans tredje, efter de tidigare vinsterna i Nederländerna och Österrike.

– Vinna titlar är det man kommer komma ihåg, det är något konkret som man gjort som man kan titta tillbaka på efter karriären. Det ska så klart bli kul att komma ut i Europa också, vi ska sträva efter att göra det bra där, säger Lindgren.


I dag firar vi cupguldet, på söndag väntar allsvensk match mot Elfsborg. Och i juli blir det kvalspel till Europa League. Det är långt dit men redan nu är det kittlande. Andreas Alm hoppas på tur med lottningen.


– Det är som att ta sig igenom ett nålsöga i kvalet, man kan få tuffa lag som ger det svårt att ta sig vidare. Det är bara hoppas på god lottning, det är klart att vi vill komma in i gruppspelet.

BK Häckens cupäventyr 2018/2019 har stundtals varit en propagandaföreställning i fin fotboll och mål. Andreas Alm summerar det bra:

– Detta var pricken över över i:et i cupspelet med flera mål här precis som i gruppspelet. Och vi gjorde fyra i kvarten, tre i semin och så nu tre i finalen. Mycket mål från BK Häcken.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.