Äntligen seger – Søderlund matchhjälte - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-06-29 20:56:37
Äntligen seger – Søderlund matchhjälte

Som vi har längtat och väntat. Och äntligen kom den – säsongens första trepoängare. Alexander Søderlund blev stor matchvinnare när han tryckte in matchens enda mål kvarten in i andra halvlek.

– Det var många som har längtat efter att vinna och det gjorde vi idag, säger BK Häckens tränare Andreas Alm.


Tre raka kryss i inledningen av Allsvenskan fick räcka. Ett mål framåt och första nollan bakåt gjorde att den första segern nu äntligen är inräknad. I sin första allsvenska match öppnade Alexander Søderlund sitt allsvenska målkonto och blev stor matchhjälte. Även om Helsingborg inte skapade något direkt tryck i slutet så var det först när domaren satte pipan till munnen som de gulsvarta spelarna kunde andas ut.

– Det var bra att vinna, det var kamp på slutet. Vi ville verkligen vinna och varje steg på slutet när vi jagade efter bollen var viktiga. Det var många som har längtat efter att vinna och det gjorde vi idag, säger Andreas Alm.


Helsingborg har haft det blytungt i den allsvenska upptakten. Inför matchen hade de bara en poäng inspelad och noll mål gjorda. Efter matchen står de kvar på samma siffror. Det märktes att skåningarna saknar självförtroende, för även om de skapade några halvchanser så var de märkbart uddlösa framåt. Redan i den nionde matchminuten skaffade de sin bästa målchans på hela matchen. Alex Timossi Andersson fick ett bra skottläge från strax utanför straffområdet och bollen nuddade utsidan av Peter Abrahamssons högra stolpe. Annars var det BK Häcken som direkt tog kommandot i matchen och hade det mesta och bästa av spelet. Och två gånger om var gulsvart centimeter från att ta ledningen. Först var det Daleho Irandust som drog iväg ett skott mot Helsingborgs halvöppna mål efter att målvakten Anders Lindegaard varit på utflykt. Men bollen gick tätt utanför. Och ett par minuter senare drog Erik Friberg till med en nästintill perfekt frispark. Men killen som nästan bara göra snygga mål fick se bollen träffa klockrent i ribban. 

Mållöst efter 45 minuter och kanske att det var lite oroligt i halvtid över att det trots spelövertag och chanser inte riktigt ville sig? 

– Nej det tycker jag inte att det var. Jag tycker att det kändes bra i halvlek och vi visste att vi skulle komma ut starkare och att målet skulle komma och det gjorde det, säger Ahmed Yasin.


Ja, det gjorde ju som bekant det. Efter 60 minuters spel närmare bestämt. Ahmed Yasin, som var en av många som var bra idag, och Godswill Ekpolo växlade tempo på högerkanten och fick in bollen i boxen. Efter någon studs hittade bollen fram till Alexander Søderlund som kunde göra ett av sina enklare mål. Och det målet skulle alltså räcka.

– Det här betyder mycket, vi har haft tre kryss och var ute efter en vinst och tre poäng idag. Det bestämde vi oss för innan matchen att vi verkligen ville ha dem, och det visade vi på planen tycker jag, säger Yasin, som sprang och sprang matchen igenom.


– Jag hade kramp i slutet och blev utbytt, men det kändes bra för min del, jag hoppas kunna ta för mig ännu mer i nästa match. Jag hoppas på att det kommer poäng från mig också, bara att jobba vidare. Det kommer, säger han.


Andreas Alm tog med sig många positiva saker från matchen.

– Det var bra att Gustav Berggren fick spela 90 på ett riktigt sätt. Det har varit hackig start för honom. Så sent som i vintras så var han ändå landslagsman och har stora ambitioner och vi hade stor nytta av honom under förra hösten. Så det var bra. Jag tycker Jasse såg fin ut när han kommer in, det är också jättebra för oss. Søder gör mål vilket är bra, Leo och Yasin jobbar som fan. Det finns små saker, men framför gillar jag att spelarna tittade på varandra och liksom sa: ”detta ska vi vinna”. 


På torsdag är det dags för nästa match, då väntar Örebro på bortaplan.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.