Arapovic poängräddare för BK Häcken - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-10-08 21:16:53
Arapovic poängräddare för BK Häcken

U21-mötet med Elfsborg blev en välspelad tillställning som slutade med delad pott. Benjamin Arapovics 2-2-mål sent i andra halvlek var hans första mål på den här nivån.

– Det var skönt, jag fick en bra träff, säger poängräddaren.


Det var i april som Benjamin Arapovic kom tillbaka i matchspel igen efter de dubbla korsbandsskadorna som höll honom borta från fotbollsplanen i två år. Han har varit med på bänken i Allsvenskan men han väntar fortfarande på debuten där. Under året har det istället blivit spel i U21-Allsvenskan för 20-åringen och i dag fick han kröna en i övrigt stark insats med ett mål.

– Det känns bättre och bättre och jag kommer in i det mer och mer. Kroppen och knät känns bra så det är bara att fortsätta. Men jag behöver fortfarande fler matcher, det är det som fattas, säger han.

 

Det var Elfsborg som tog ledningen redan i den tionde minuten efter ett bolltapp från hemmalaget som gästerna kunde ställa om på och förvalta. I övrigt var det jämnt spel i första halvlek och en hög spelnivå mellan två bra lag.

– Vi hade bra lag, de hade bra lag så det var kul. Det blev mycket att springa och det var ett högt tempo, fortsätter Arapovic. 


I andra halvlek dröjde det inte länge förrän Gustaf Nilsson var ytterst nära att kvittera men hans hårda skott träffade klockrent i stolpen och vår långe nummer 9 har fortsatt marginalerna mot sig. Kvitteringen skulle dock komma strax efter genom Imam Jagne som fick en fin träff från strax utanför straffområdet. 

Bollklubben fortsatte att trycka på och Oskar Sverrisson var en ribbträff från att göra sitt första mål i Häckentröjan. Det var Bollklubben som ägde spelet och hade chanserna därför var det både överraskande och snöpligt att det var Elfsborg som återigen tog ledningen efter ett fint inlägg och en säker nick. Men hemmalaget skulle få sista ordet genom Arapovic som stänkte in bollen vid stolpen. Glad över målet men han var inte helt nöjd med bara en poäng.

– I andra halvlek hade vi mycket boll och skapade jättemycket, jag tycker vi förtjänade att vinna.


Det återstår fortfarande några matcher av årets säsong, en säsong som Benjamin Arapovic själv kallar för en ”mjukstart” efter sina svåra skador. Det är nästa säsong han hoppas att på allvar kunna visa vad han går för. Om det blir i BK Häcken återstår att se, hans nuvarande kontrakt går ut vid årsskiftet.

– Den här säsongen handlar det om att hålla mig frisk och komma igång och spela 90 minuters matcher och nästa år kör jag på. Jag har ingen aning om vad som händer nästa säsong, jag njuter bara av att träna och spela fotboll och så får vi se vad som händer, jag tänker inte så mycket på det. Men jag vill självklart helst vara kvar här, jag har spelat i BK Häcken i hela mitt liv och det är klubben i mitt hjärta, säger han.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.