Herr
2021-11-28 12:58:30
Årets sista bortamatch

Imorgon kväll spelar BK Häcken sin sista bortamatch i Allsvenskan 2021 när laget gästar Studenternas för att möta IK Sirius.

BK Häcken tog sig i kragen efter 4–1-förlusten mot Kalmar och slog Degerfors med 2–0 hemma på Bravida Arena i den näst senaste matchen. I förra omgången följde laget upp segern med att göra en av årets bästa halvlekar borta mot Malmö FF. Serieledarna tog ledningen efter bara fem minuter, men mål av Alexander Jeremejeff och glödhete Patrik Wålemark vände på matchen i andra halvlek. Med sex minuter kvar av matchen lyckades dock hemmalaget kvittera, men trots poängtappet tog BK Häcken med sig en rejält stark prestation i andra halvlek. Något som Per-Mathias Högmo hoppas att laget ska bygga vidare på imorgon.

– Andra halvlek mot Malmö är årsbästa för vår del och det började redan i slutet av första halvlek. Vi visade upp ett mycket fint anfallsspel, kom in bakom motståndarna på ett bra sätt och det var flera spelare som presterade på en hög nivå. Jag är speciellt nöjd med att vi börjar bli mer och mer bollsäkra, vilket gör att vi kan variera vårt spel på ett bättre sätt. Nu har vi tre oavgjorda och en seger på de senaste fyra bortamatcherna och jag hoppas att vi kan ta med oss den kvaliteten vi visade upp mot Malmö och nu under den här träningsveckan in i matchen imorgon. Sirius är ett bra possessionsstarkt lag, men det finns goda möjligheter att straffa dem om vi spelar vårt spel, säger han.

IK Sirius placerar sig i skrivande stund på en tolfte plats i tabellen, endast två poäng bakom BK Häcken. Laget har gjort hela åtta mål på de senaste tre matcherna och bortasegern mot Mjällby näst senast följdes upp av 3–3 hemma mot IFK Göteborg förra veckan. Lagets bäste målskytt är Christian Kouakou, som gjort elva mål, lika många som Alexander Jeremejeff.

I truppen saknas Erik Friberg på grund av det gula kort han drog på sig i matchen mot Malmö FF, vilket var hans sjätte för säsongen, men däremot är Tobias Heintz tillbaka. Norrmannen fick ett dystert besked i september att han troligen missar resten av säsongen på grund av en ledbandsskada, men rehabiliteringen har gått så pass bra att han nu är redo för match.

– Jag har varit borta i över två månader och inte lirat bortamatch sedan augusti, så det känns fint att vara tillbaka. Det ska bli kul att få uppleva matchkänslan igen, det har jag saknat, säger Heintz och kommenterar sin egen form:

– Formen är väldigt bra, jag har kört på mycket vid sidan av. Sen är jag inte redo för 90 minuter, men absolut för ett inhopp.