Föreningen
2020-03-12 19:45:49
Årsmötet samlade ett 60-tal åhörare

54 medlemmar med och nio utan rösträtt var samlade när BK Häcken höll årsmöte under torsdagskvällen. I enlighet med valberedningens förslag så valdes samtliga i styrelsen, med ordförande Anders Billström i spetsen, om i sina respektive uppdrag.


BK Häckens årsmöte är en högtidsdag för den föreningsdemokrati som vi i klubben värnar högt om och med tanke på de speciella tider som nu råder riktar vi ett stort tack till dem som hade tagit sig till Bravida Arena denna dag. Ordförande Anders Billström inledde med att hälsa åhörare välkomna innan han fortsatte genom att kort berätta om året som varit.

"Jag tycker att vi haft ett fantastiskt år, det var mycket roligt som hände. Bland annat med damerna som var obesegrade hela året men även med alla andra lag inom klubben. Nu blickar vi fram mot ett nytt härligt år, det ser spännande ut."


Seroj Ghazarian valdes till ordförande för själva årsmötet och han gick igenom dagordningen. Styrelsens årsredovisning för det senaste räkenskapsåret var en av punkterna och bokslutet visade ett plus på 395 000 kronor. Budgeterat var ett minusresultat på tolv miljoner kronor.


Klubbchef Marcus Jodin greppade mikrofonen och påminde om vilken resa BK Häcken gjort under 2000-talet.

"Mitt första årsmöte var 2008 och vi höll till i oljehamnen. Då var vi en osäker nykomling med osäkra ekonomiska flöden. Nu är vi en toppklubb i Allsvenskan, intäkterna har ökat med 125 procent på dessa år. Förra året var ett av de bästa åren i klubbens snart 80-åriga historia. Vi slog nytt intäktsrekord och våra egna arrangemang har skördat stora framgångar."


Sportchef Sonny Karlsson var även han uppe på scenen och han berättade, till många av åhörarnas nyfikenhet, hur han tänkt med truppbygget och de nyförvärv som plockats in.


Innan mötet avslutades delade Anders Billström ut blommor till Getingarnas avgående ordförande Robin Carlander. Efter tolv år på posten har han nu lämnat över stafettpinnen till Robin Heed.  


Vi tackar alla som kom till kvällens möte.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved