Två tappade poäng i toppstriden efter oavgjort mot Malmö - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-08-11 17:04:51
Två tappade poäng i toppstriden efter oavgjort mot Malmö

BK Häcken var i behov av en seger men precis som i premiären blev det delad pott mot Malmö. Erik Friberg såg till att rädda poäng med sitt vackra 1-1-mål. Men han ville naturligtvis ha mer.

– För att kunna nå guldet hade vi kanske behövde vinna i dag men samtidigt vet man aldrig vad som händer och vi ger oss aldrig, säger han.


Veckorna och matcherna viner förbi och de så kallade tågen börjar gå allt oftare i toppen av den allsvenska tabellen. I går mosade serieledaren Djurgården Sirius med 4-0 och AIK tog genom sin seger mot AFC i dag chansen att haka på. Samtidigt gjorde det oavgjorda resultatet på Bravida Arena att både BK Häcken och Malmö FF tappade två poäng på de båda Stockholmslagen. Bollklubben, som redan innan dagens match hade fem poäng upp till täten, var i störst behov av vinst men faktumet att avståndet till Malmö fortfarande ”bara” är fyra poäng ger BK Häckens tränare Andreas Alm ändå visst hopp inför fortsättningen.

– Har vi Malmö fyra poäng framför oss är det fortfarande möjligt för jag är säker på att de kommer vara högst däruppe. Det här känns som en förlust för oss men så länge vi har Malmö inom räckhåll så är det möjligt att komma ikapp dem om de skulle snubbla, även om jag inte tror att de kommer göra det, säger han.


Bakom det oavgjorda resultat döljer sig en en hel del dramatik. Vad sägs om en missad straff (eller snarare en räddad straff), en tilldömd straff som domaren tog tillbaka, två bortdömda Malmömål och i slutminuten en ribbträff från bortalaget. Bland mycket annat. Malmös tränare Uwe Rösler kallade det för en ’freaky game’ på presskonferensen efter matchen. Andreas Alm var särskilt irriterad över situationen när BK Häcken tilldömdes straff och allt verkade vara klart för Paulinho att slå den. Då ändrade sig huvuddomare Mohammed Al-Hakim.

– Det är straff utifrån hur vi ser på det. Den assisterande domaren som är den som menar att det inte var straff har dessutom ställt sig i en position vid kortlinjen för att göra sig redo för straffen. Det är inte förrän fem Malmöspelare rusar fram och pratar med domaren som han ändrar sig. Det lönar sig att göra så ibland, säger Andreas Alm.


Förutom 1-1-resultatet så fanns det fler likheter med matchen mellan lagen från den allsvenska premiären. Det var skåningarna som tog ledningen och de såg även lite starkare ut den första halvan. Men precis som då åt sig Bollklubben sig in i matchen och när Erik Friberg mycket vackert (hur annars gör han mål?) kvitterade i den 79:e matchminuten så kändes det rättvist. 

– De pressade väldigt högt i första men de hade väl inga lägen riktigt men sen blev som det brukar att det öppnade upp sig och då tycker jag att vi gör det bra. Vi ville vinna men det klarade vi tyvärr inte, vi hade nog behövt första målet och kunnat spela på det, säger Erik Friberg.


Som Erik Friberg uttryckte det så ger vi oss aldrig och närmast går jakten vidare borta mot Örebro på söndag.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.