Herr
2024-06-20 14:00:00
Axel Lindahl stannar i BK Häcken – permanent övergång klar

Efter att ha lånats in från Kalmar under våren har Axel Lindahl nu skrivit på ett permanent avtal med BK Häcken.

 

Avtalet är på 1,5 år och sträcker sig över nästa säsong, med option på ytterligare ett.

 – Det känns jättebra såklart. Min målsättning sedan jag kom hit har varit att visa mina kvalitéer, göra det bra och få ett kontrakt. Fotbollen BK Häcken spelar är väldigt attraktiv och passar med mitt sätt att spela, säger Axel Lindahl.

 

Det var i mars som Lindahl med kort varsel lånades in från Kalmar, för att förstärka en skadedrabbad ytterbacksposition. Inom ett dygn gjorde han debut för BK Häcken i träningsmatchen mot Elfsborg och har sedan dess bidragit som både startspelare och inhoppare, säger BK Häckens sportchef Martin Ericsson.

 – Han är en offensivt skicklig ytterback med bra fart, som med sin inställning också bidrar till en stark kultur på träningsplanen.

 

Den tjugonioårige ytterbacken har sedan han kom till BK Häcken spelat nio matcher för klubben och han siktar på många fler.   

 – Jag gillar processen som BK Häcken befinner sig i och jag vill hjälpa laget att fortsätta utvecklas, samtidigt som jag själv gör det. Som person vill jag inte kasta bort en enda träningsdag och jag hoppas bidra till en positiv kultur där man hela tiden vill bli bättre, säger Axel Lindahl.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved