Herr
2019-06-19 16:06:38
AZ Alkmaar första hindret på vägen mot Europa Leagues gruppspel

BK Häcken ställs mot nederländska AZ Alkmaar när kvalspelet till Europa League för Bollklubbens del drar igång den 25 juli. 

– Det är ett bra fotbollslag men vi ser en stor möjlighet och ska vara förberedda, säger BK Häckens tränare Andreas Alm.


Segern i Svenska Cupen gjorde att BK Häcken kvalificerade sig för kvalspelet till Europa League. Bollklubben går in i den andra rundan och för att ta sig till gruppspelet behöver man ta sig vidare från tre rundor med dubbelmöten. Om en dryg månad, mitt under Allsvenskan, är AZ Alkmaar första hindret på vägen. Ingen direkt drömlottning enligt Andreas Alm.

– Jag sa redan i morse till ledarteamet att det säkert blir AZ Alkmaar men fördelen är att vi om vi slår ut dem så har vi väldigt bra lottning sen, säger Andreas Alm.


AZ Alkmaar slutade på fjärde plats i den nederländska ligan. Precis som BK Häcken så satsar klubben mycket på sina egna ungdomar och har en väl utvecklad akademi som de slussar spelare till A-laget från. Faktum är att BK Häcken och AZ Alkmaar dessutom har en del samarbete klubbarna emellan.

– Lite ödets ironi att det blev just dem med tanke på att vi har lite kontakt med varandra. Jag har också varit i Alkmaar och besökt dem för fem år sen för att se vet lite hur de jobbar, jag vet att de har många egna spelare, säger Andreas Alm.


Rasmus Lindgren som har bra koll på AZ och den nederländska ligan tror att det finns bra möjligheter att ta sig vidare från dubbelmötet.

– Det var det roligaste vi kunde få, jag tror att vi har goda chanser att slå dem. De har ett ganska ungt lag och är ett lag som vill spela fotboll. Jag vet kvaliteten på holländska ligan och tror att den fotbollen de spelar passar skandinaviska lag ganska bra, säger BK Häckens lagkapten.  


Den första matchen spelas den 25 juli och returen går en vecka senare. Det är ännu inte klart om BK Häcken börjar borta eller hemma.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved