Herr
2019-09-21 18:06:30
”Bara” oavgjort mot Kalmar och nytt tapp mot täten

Stort bollinnehav och ett fint mål från Kwame Kizito men BK Häcken fick nöja sig med oavgjort i bortamatchen mot Kalmar. Med sex matcher kvar är det nu nio poäng upp till serieledaren Djurgården.

– Klart att avståndet ökar nu men jag har inte hunnit tänka så mycket på det, allt fokus har legat på vår egen match och att försöka vinna den, säger Gustav Berggren.


Den där riktiga toppkänningen försvann för Bollklubben i och med förlusten senast mot AIK samtidigt som serieledaren Djurgården vann. Hastigt och mindre lustigt var avståndet till stockholmarna då återigen sju poäng. När BK Häcken i dag tog sig an Kalmar så gjorde man det med förhoppningen att studsa tillbaka efter AIK-matchen. Riktigt så blev det inte men man fick åtminstone med sig en poäng. Och alla poäng är viktiga i kampen om placeringarna i toppskiktet av tabellen.

– Vi kommer att jaga Europaplatserna och försöka vinna matcherna som är kvar och så får vi se hur långt det räcker. Sen ska vi även se till att bli bäst i stan, säger Gustav Berggren.


Efter en trevande start från bägge lagen kopplade Kalmar ett litet grepp och från matchminut tio skapade de några hyfsade målchanser. Men antingen gick bollen utanför eller så stod Peter Abrahamsson i vägen.

Ledningsmålet skulle dock komma och det på en hörna i den 20:e minuten när Viktor Elm nådde högst. 

Efter målet började Bollklubben ta för sig mer och mer av spelet men man hade svårt att komma till några riktigt farliga lägen.

– Det var en väldigt svårspelad plan och vi kunde inte riktigt sätta den fart på bollen som vi ville. Jag tycker inte att det händer så mycket i första men så gör de mål på hörna. Vi kommer in i det lite mer men har lite svårt att skapa chanser, fortsätter Gustav Berggren.


I den andra halvleken var det ett rejält övertag för gulsvart sett till bollinnehavet men laget hade svårt att luckra upp det täta och låga hemmaförsvaret. Det skulle krävas en perfekt genomförd kontring för att spräcka målnollan. I matchminut 66 hittade Paulinho inbytte Viktor Lundberg som elegant lobbade den vidare till Kwame Kizito som avslutade som om han inte gjort något annat än att sätta stenhårda skott på halvvolley i mål. Det var vackert och kliniskt och Kizito visade fortsatt fin form. Men fler mål än så blev det inte. Närmast kom Joona Toivio när han drog till på volley från 20 meter men Kalmars målvakt kunde med stort besvär rädda till hörna. 

– Vi var bättre i andra halvlek, vi försökte göra det så enkelt som möjligt och tryckte på i duellerna. Vi fick ganska bra tryck på dem och hade alla möjligheter att ta en tung seger men det ville sig inte riktigt i dag. Det var svårt med planen som inte riktigt gynnade vårt spel men jag ska inte skylla på det, vi klarade inte av att ta tre poäng och det är för dåligt, säger Gustav Berggren.


Redan på onsdag är det match igen när Elfsborg kommer på besök till Bravida Arena. Och bara några dagar därefter, på söndag nästa vecka, är det derby mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi. 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved