Herr
2024-08-24 12:00:00
Ben Engdahl har skrivit på för BK Häcken

Högerbacken Ben Engdahl är klar för BK Häcken på ett kontrakt över år 2027.
 – Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för BK Häcken, säger Ben Engdahl.

 
20-årige Ben Engdahl fostrades i IF Brommapojkarna, innan han tog klivet över till Hammarby IF 2020. I november 2021 gjorde han allsvensk debut för ”Bajen”. Sedan år 2022 har han tillhört den danska klubben FC Nordsjälland. Han har också varit utlånad till Jönköpings Södra samt FC Helsingör. Försvararen, som har både P17- och P19-landskamper på cv:t, har nu skrivit på ett avtal med Bollklubben som sträcker sig över tre och ett halvt år.
– Jag fick vara här en vecka först och testa på det. Allting kändes jättebra, allt från spelarna till tränarna och allt runt omkring. Jag fick en väldigt bra känsla. Gothia Park Academy är fantastiskt. Jag kan inte tänka mig att det finns många bättre anläggningar i Norden och även Bravida Arena ser fin ut. Detta ska bli hur kul som helst, säger Ben Engdahl.
Han beskriver sig som en offensiv högerback.
– Jag gillar att ha bollen och vara involverad i anfallsspelet och skapa målchanser. Jag är bra på att springa fram och tillbaka, säger Ben Engdahl.
 

Sportchef Martin Ericsson är nöjd över kontrakteringen.
– Vi har följt Ben under en längre tid och fick nyligen även chansen att se honom i träning hos oss. Vi kommer ge Ben tid att anpassa sig efter en lite tuffare tid i Danmark, och det är framför allt en investering som ska vara med och konkurrera på allvar i truppen från och med nästa år. Ben har ett starkt driv och en ödmjuk inställning och är en spelare med bra fart och fin teknik som vi tror har en stor utvecklingspotential framöver. Vi hälsar honom varmt välkommen till klubben, säger Martin Ericsson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved