Bengtsson redo att visa vad han går för - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-01-10 13:51:49
Bengtsson redo att visa vad han går för

Leo Bengtsson vill ta nästa steg i sin utveckling och har bytt grönvitt mot gulsvart. På Hisingen hoppas han slå igenom på allvar.

– Det är upp till mig att visa vad jag går för, säger han.


En bitande vind och duggregn ramar in fredagsträningen, den femte efter uppstarten i måndags. Flera spelare saknas på grund av sjukdom och landslagsspel men juniorer fyller ut vilket gör att träningen kan avslutas med spel elva-mot-elva. Leo Bengtsson får spela till vänster i tremannaanfallet, eller femmannamittfältet om man så vill. Det är som yttermittfältare han kommer bäst till sin rätt med sin snabbhet och offensivlusta. Från och med i måndags är GPA hans nya arbetsplats. Det signerade avtalet stäcker sig över säsongen 2022.

– Allt känns jättebra och det har varit en jättekul första vecka. Alla har tagit hand om mig bra och jag känner mig välkommen. Det är bra stämning i laget, så allt känns bra, säger han.


Efter några tunga år i Hammarby är 21-åringen redo för en omstart i karriären. Han lyftes upp i Hammarbys A-trupp under hösten 2016 men tiden där blev inte riktigt som han tänkt sig. Regelbunden speltid har uteblivit och under 2018 var han halva säsongen utlånad till Gefle. Även under 2019 var han utlånad, till Frej i Superettan. 

– Det har varit några jobbiga år men jag har haft många bra människor runt mig som stöttat mig så jag har kört på och gjort det bästa av situationen, säger han.


”Bara” åtta allsvenska starter med Hammarby under tre år gjorde att han ville röra på sig. Att han valde att nappa när just Bollklubben visade intresse kändes naturligt.

– Jag har alltid haft koll på Häcken och hört mycket gott om dem. Och sättet de spelar på med en offensiv anfallsfotboll passar mig väldigt bra, säger han.


Det finns en besvikelse över att han inte fick de chanser han tycker att han förtjänade i Hammarby men nu har han lämnat det bakom sig. Fokus ligger på BK Häcken.

– Jag tänker inte så mycket på det nu men det är klart att man vill visa att de gjorde fel som inte satsade på mig. Jag kommer vara väldigt taggad i matcherna mot dem, fortsätter han.


Snabbheten, spelförståelsen och kapaciteten att utmana en-mot-en är hans främsta styrkor. En hel del av det har han redan hunnit visa upp under veckans träningar. Fysiskt har det tidigare funnits lite mer att önska. Men där har det hänt saker under vinteruppehållet.

– Jag har kört en hel del i gymmet den senaste tiden. Jag känner att det har blivit skillnad och jag ser även en skillnad på vågen. Jag har gått upp två kilo, nu väger jag 71 kilo. Jag får se om jag behöver gå upp ännu mer, 71 kilo när jag är 179 centimeter lång känns ändå rätt bra, säger han.


Redan på fredag nästa vecka spelar Bollklubben årets första match. För motståndet i träningsmatchen står den allsvenska kollegan Elfsborg på bortaplan i inomhushallen Rydahallen. Säsongens första tävlingsmatch är Svenska Cupen-matchen mot Gais den 23 februari. Bengtsson ser fram emot vad som komma skall.

– Det ska bli väldigt kul. Personliga målsättningar brukar jag hålla för mig själv men jag har ju målsättningen att vi ska vinna så många matcher som möjligt och sen att jag ska göra det jag är bra på och visa vad jag kan. Det är upp till mig att ta för mig, avslutar han.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.