Herr
2022-03-07 18:00:00
Bénie Traore blir borta sex till åtta månader

Under söndagens gruppfinal i Svenska Cupen skadade Bénie Traore sig allvarligt och fick föras till sjukhus, där ett benbrott konstaterades. Anfallaren opererades under måndagen och blir borta från fotbollen mellan sex och åtta månader. 

 

– Han har fått en allvarlig underbensfraktur – en skada som man räknar med att den läker och blir bra, men att det tar tid. Förväntan är att han blir borta någonstans sex till åtta månader, säger BK Häckens läkare Henrik Eriksson.

Operationen gick enligt plan och Bénie Traore är tacksam över alla hälsningar han fått efter skadan.

– Jag har ont nu men mår ändå okej efter omständigheterna. Jag vill tacka för allt stöd och all kärlek jag fått och jag ser fram emot att komma tillbaka ännu starkare, säger han.

Skadan på Bénie Traore innebär också ett tungt avbräck i truppen inför den allsvenska säsongen. Sportchef Martin Ericsson har tidigare kommunicerat att klubben har inställningen att vara förberedd på att agera så länge fönstret är öppet, om den sportsliga ledningen gör bedömningen att det behövs.
 – I det här läget går först och främst våra tankar till Bénie och förhoppningen om ett snabbt tillfrisknande. Det är väldigt tråkigt, och nästan lite overkligt, att vi på kort tid fått två allvarliga frakturer på framstående unga spelare. Vi tycker oss ha en stark trupp men har just nu en intern dialog för att se om och i så fall hur vi väljer att agera med tanke på skadan Bénie ådrog sig igår, säger Ericsson.

BK Häcken lider med Bénie Traore och önskar honom all lycka på väg tillbaka till fotbollsplanen.  

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved