Herr
2020-07-01 14:27:00
Berggren är tillbaka efter den tuffa starten

Det blev en efterlängtad seger i måndags. För Gustav Berggren blev det även en efterlängtad kväll rent personligen.

– I måndags kände jag igen mig själv igen, säger mittfältaren.


Efter en lång, oviss vår, gick Allsvenskan igång igen i mitten av juni. För Gustav Berggren blev det en märklig start, då han redan i paus i premiären mot Falkenberg tvingades gå av, utan kraft i kroppen.

– Det var lite typiskt, jag hade tränat ett halvår och så blev det den starten. Jag kände av allergin när Allsvenskan skulle börja men väntade ändå till dagen före match med att ta medicinen och så reagerade jag väldigt dåligt på tabletten. Det var ingen rolig första vecka, säger han.

Resultatmässigt blev det inte heller någon rolig första vecka på Allsvenskan för Bollklubben, med tre kryss på tre matcher. Så i måndags kom äntligen den efterlängtade första trepoängaren, hemma mot Helsingborg, 1–0.

– Det var jätteviktigt för hela laget. Vi har gått och längtat länge på att vinna – inte bara den här veckan vi varit igång utan hela våren också. Vi har längtat efter att få sjunga i omklädningsrummet – det var det bästa. Nu ska det inte bli så lång väntan till nästa gång, nu ska vi trumma på, säger Gustav Berggren.


Vid sidan av resultatet, fanns det både individuella och kollektiva tecken på att laget är på rätt väg till att hitta in i säsongen. Ett av dem: Gustav Berggren är tillbaka och på väg mot den form som gjorde honom till landslagsman i januari. För första gången sedan cupspelet i vintras, kändes mittfältarens driv både med och utan boll igen.

– Det har varit extra frustrerande när jag vet vad jag kan men inte får ut det. Jag försökte intala mig att slappna av och ta det lugnt, att det bara gått en vecka på säsongen. Att det bara är att studsa tillbaka snabbt. Jag vet vilken nivå jag kan prestera på och nu gör jag det också, så det var extra skönt, säger han.

Segern mot Helsingborg gav BK Häcken en skjuts uppåt i tabellen. I morgon är det ny match, Örebro SK på bortaplan, och med ett intensivt matchschema gäller det att snabbt släppa en prestation för att fokusera på nästa.

– Det blir en tuff bortamatch. Nu när vi vann förra gången känner vi att vi hakade på i tabellen, så varje match är väldigt viktig. Hade vi torskat senast hade vi legat i botten, nu är vi delad fyra. Det är inte så att vi stirrar oss blinda på tabellen men man har det i bakhuvudet, säger Gustav Berggren.


Örebro SK–BK Häcken

Torsdag, 2 juli, kl 19.00.

Matchen sänds av Dplay och skaffar du ditt abonnemang via den här länken, så får BK Häcken en del av intäkten.


Truppen:

Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Adam Andersson, Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Tobias Carlsson, Leonard Zuta, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren, Leo Bengtsson, Ahmed Yasin, Daleho Irandust, Jasse Tuominen, Ali Youssef, Adnan Maric, Patrik Wålemark, Alexander Søderlund.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved