Herr
2019-09-19 17:11:39
Berggren: "Jag har försökt ta chansen när jag fått den"

Gustav Berggren, 22, har stått för flera starka insatser under hösten. Mot AIK senast var han en gigant på det inre mittfältet.

– Det kändes bra för mig men det hamnar i skuggan av att vi förlorar. Jag spelar hellre dåligt och att vi vinner, säger han.


Genombrott är kanske inte helt rätt ord för att beskriva Gustav Berggrens höstsäsong, trots sin unga ålder har han efter den allsvenska debuten 2016 många gånger visat upp sin stora kapacitet. Men för första gången har han under hösten startat flera matcher i rad i Allsvenskan, samtidigt som de andra spelarna som han konkurrerar med också har varit tillgängliga. 

– Jag har försökt ta chansen när jag fått den. Jag har kämpat länge för det och känner själv att jag varit på gång en längre tid, säger han.


Det känns som han har varit med länge, den allsvenska debuten kom alltså redan 2016, men fortfarande är han bara 22 år gammal. 2014 vann han Gothia Cup med BK Häcken och SM-guld med både U19 och U21 och fick året efter ett lärlingskontrakt med A-laget. Precis som Adam Andersson och Daleho Irandust så har han gått från akademin till en startspelare i BK Häckens allsvenska lag.

– Det blir ju så att man växer med förtroendet, så det har varit jättekul. Men jag har nog inte reflekterat så mycket över att det är en ny situation för mig, allt har gått så fort, man bara kör på, fortsätter han.


I bortamatchen mot AZ Alkmaar fick han chansen att spela från start och med undantag från returen mot AZ och Djurgården på bortaplan så har han därefter varit med i startelvan i varje match. Även tidigare under säsongen spelade han en del men då har det mest varit inhopp eller från start i matcher när andra spelare varit avstängda eller skadade. 

– När du inte spelar kontinuerligt och får chansen så blir det så mycket att man måsta visa vad man kan och det blir svårare att prestera. När man får kontinuiteten så kommer man in i det på ett annat sätt. Det har varit kul att få spela så mycket och får jag chansen att spela så försöker jag bara göra mitt bästa


I matchen mot AIK gjorde han det mesta rätt men matchen slutade med en tung förlust och BK Häcken tappade viktig mark i toppen. Men jakten på topplaceringarna går vidare. Närmast mot Kalmar på lördag. 

– Jag tror att man får tillåta sig själva att vara lite deppa och lite besviken efter AIK, men sen är det som med allt annat att man får komma tillbaka. Vi får bestämma oss över att gränsa oss över den matchen eller så får vi studsa tillbaka nu i helgen, och det är det vi ska göra, säger han.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved