Taggad Berggren tillbaka efter landslagsdebuten - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-01-14 16:38:22
Taggad Berggren tillbaka efter landslagsdebuten

Tre gulsvarta spelare fanns med i startelvan i landslagets match mot Moldavien förra veckan. För Gustav Berggren innebar det landslagsdebut.

– Det var häftigt, det är något som man alltid har drömt om, säger han.


Gustav Berggren är tillbaka i Sverige igen efter landslagsäventyret. Bakom sig har han en dryg vecka med träning i Qatar. Och inte minst matchen mot Moldavien.

– Det var så klart jättekul att spela den matchen och att få göra debut i landslaget. Samtidigt kändes det lite konstigt när läktarna var helt tomma, säger han. 


Matchen slutade med svensk 1-0-seger efter Jordan Larssons mål i första halvlek. Gustav Berggren stod för en solid insats på det inre mittfältet.

– Det var första matchen för året så jag var lite ringrostig men det kändes ändå bra. Jag tycker framför allt att de första 60 minuterna var bra, sedan blev det kanske lite slarv på slutet men som helhet är jag ändå nöjd.


De allra bästa svenska spelarna tas inte ut till landslagets januariturné, men väl de bästa spelarna från de nordiska ligorna.

– Även om inte alla var med så kändes det ändå som att det var på riktigt. Alla ledare var med och allt var väldigt proffsigt, säger han.


Dagarna i Qatar var fullspäckade med träning, genomgångar och andra aktiviteter. Fotbollsmässigt fanns det inget mer att önska.

– Jag tycker allt var fantastiskt bra, det var lagom varmt och planerna var helt otroligt bra. Och det var väldigt bra spelare med vilket gör att man själv höjer sig. Lägret var väldigt utvecklande och lärorikt.


Var det någon svensk spelare som imponerade särskilt på dig?

– Det känns som alla sagt det men Bojanic var otroligt bra. Jag har mött honom men det var häftigt att se hans passningspel på nära håll, fortsätter Berggren.


Berggren landade på Landvetter sent inatt. Men redan idag var han tillbaka i vardagen på GPA igen. Inte till förmiddagspasset, som på grund av vädret hölls på Bravida Arena, men på eftermiddagens yogapass var han med. Med många nya erfarenheter i bagaget ser han fram emot den nya säsongen. 

– Jag har fått lära mig mycket och har fått sätta mig in i hur landslaget spelar. Och jag har fått spela med många nya spelare. Jag känner mig i bra form och är taggad på att dra igång försäsongen. Det ska bli kul att träffa alla i laget igen, avslutar han.


Även Adam Andersson och Daleho Irandust spelade från start mot Moldavien. I den andra matchen mot Kosovo, som också slutade med svensk 1-0-seger, spelade Peter Abrahamsson och Adam Andersson den första halvleken innan de byttes ut i paus. Bägge byten var förutbestämda. I morgon har A-truppen ledigt, från och med torsdag är alla fyra tillbaka och med igen i träningen på GPA.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.