Besviket Häcken efter mållöst i Vittsjö: ”Vill alltid vinna” - BK Häcken BK Häcken
Dam
2022-05-01 18:23:52
Besviket Häcken efter mållöst i Vittsjö: ”Vill alltid vinna”

BK Häcken var stabila defensivt men lyckades inte spräcka nollan borta mot Vittsjö GIK.

Det blev en mållös historia.

BK Häcken var närmast att ta ledningen i första halvlek. Johanna Rytting Kaneryd hade ett rungande ribbskott i 40:e minuten. Mycket närmare än så går det inte att komma ett ledningsmål, men 0-0 stod sig till pausvilan. Redan i paus gjorde BK Häcken en förändring genom att byta in Marika Bergman Lundin istället för Mille Gejl Jensen. Tolv minuter in i andra halvlek ersatte Andrine Hegerberg Elin Rubensson och norskan fick direkt ett bra läge men sköt utanför. Senare byttes också Agla Maria Albertsdottir och Julia Karlernäs in i hopp om att få till en forcering som skulle leda till ett segermål. BK Häcken vaskade fram några halvchanser, men närmare än Johanna Rytting Kaneryds fina läge i andra tilläggsminuten kom inte Bollklubben idag. ”Jojo” fick en jättebra möjlighet i boxen men fick tyvärr inte till avslutet. Matchen slutade 0-0.


Robert Vilahamn är såklart inte nöjd med resultatet.
– Jag är besviken över att det blev 0-0. Vi vill alltid vinna matcher och det är väldigt sällan jag är nöjd med ett kryss. Men vi är med i toppstriden och jag tycker att spelarna tar steg för varje vecka, så jag är inte orolig alls. Jag är trygg med vad vi ska utveckla för att bli bättre framöver, säger huvudtränaren.
Han tycker att Vittsjö GIK var en svår motståndare.
– Det var en tuff match mot ett tufft lag. De är välorganiserade och gör sin grej väldigt bra. De är bra hemma. Det blev en annorlunda matchbild än vad vi brukar ha hemma och det blev svårare att få till passningsspelet. Det blev mycket närkampsspel. 0-0 kändes rättvist, det var bra försvarsspel från båda lagen, säger Vilahamn.
Ja, när det gäller försvarsarbetet har han inget att klaga på.
– Jag är nöjd med det och det var bra att vi höll nollan. Det stärker självförtroendet att veta att vi kan försvara oss mot tunga lag. Spelarna var skarpa i hur vi skulle försvara. Sen är jag såklart mindre nöjd med anfallsspelet och att vi inte kunde ta oss till fler chanser. Vi hade några lägen men i sådana här matcher behöver man skapa fler chanser för att få till ett mål.
Han vill lyfta fram två spelare i backlinjen.
– Luna Gevitz gjorde en väldigt bra match och Molly Johansson hade en härlig frenesi på högerbacken. De var mycket bra på att försvara.
BK Häcken ska slipa detaljer under veckan och redan på fredag väntar en toppmatch hemma mot Linköpings FC.
– Nu ska vi hem och träna inför den matchen! Det är fem-sex lag som har startat säsongen bra och vi brukar vara bra mot topplag, så jag hoppas att vi kan vara det nu också. Vi hoppas att publiken kommer och lyfter fram oss, då blir det en härlig atmosfär. Och vårt spel höjs av det, så jag hoppas verkligen publik tar sig till arenan och låtar som bara den, säger Robert Vilahamn.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.