BK Häcken anställer chefsscout - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-08-14 16:25:11
BK Häcken anställer chefsscout

Förra året var Hampus Andersson analytiker i A-lagets ledarstab. Nu är han tillbaka i BK Häcken – sportchef Sonny Karlsson har anställt honom i den för klubben helt nya rollen som chefsscout.

– Det här har legat i "pipen" ett tag och är ett steg för oss att bli bredare i vår scouting, säger Sonny Karlsson.


BK Häcken har sedan många år tillbaka en scoutingorganisation där sex personer, som alla har Häckenkoppling, scoutar spelare i närområdet och då framför allt i Superettan och division 1. De sex personerna kommer vara kvar men in kommer Hampus Andersson som får ett helhetsansvar över scoutingen. Enligt Sonny Karlsson så är det inte bestämt än exakt hur upplägget kommer att se ut.

– Hampus ska på studiebesök till andra klubbar som har scouter för att se hur de jobbar med det här. För oss handlar det om att bygga upp detta från grunden och sen gör vi det på vårt eget sätt utifrån den infon vi har. Det är så som BK Häcken brukar göra, säger Sonny Karlsson.


Hampus erbjöds den här rollen redan i vintras men då ville han testa på annat. Nu föll bitarna på plats. Sonny Karlsson är nöjd med sin rekrytering. 

– Han har studerat sports management, han har jobbat som analytiker, han har känt på agentyrket, han har spelat fotboll på hög nivå och varit assisterande juniortränare hos oss. Det är en kille som brinner för oss och har ett BK Häcken-hjärta, fortsätter Sonny Karlsson.


Sedan i vintras, efter året som analytiker, har Hampus Andersson jobbat med scouting för en agentfirma. Nu är han tillbaka på Hisingen igen.

– Det är inspirerande att få jobba med fotboll på heltid och det finns utvecklingsmöjligheter på just det här området i BK Häcken. Så som fotbollen rör sig framåt och om man ska ha ett seriöst scoutingarbete som ligger i framkant så behöver man någon som kan jobba med det på heltid, säger Hampus Andersson.


Han gjorde sin första arbetsdag på sin nygamla arbetsplats förra veckan och precis som när han var här förra gången är det i en roll som inte tidigare funnits i klubben.

– Jag var förste analytikern i BK Häcken och ingen visste vad jag skulle göra då. Det är lite samma sak nu. Många klubbar ligger 5-10 år före med sitt scoutingarbete och det kommer att tid att bygga upp det här för oss – att skapa nätverk och bygga relationer gör man inte på en dag, säger Hampus Andersson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.