BK Häcken avslutade vårsäsongen på bästa sätt - BK Häcken BK Häcken
Dam
2022-06-17 20:09:22
BK Häcken avslutade vårsäsongen på bästa sätt

Under fredagen tog BK Häcken tre viktiga poäng när laget bortaslog Hammarby med 2–1. Marika Bergman Lundin slog till med ännu ett drömmål och Andrine Hegerberg gjorde sitt andra mål i OBOS Damallsvenskan.

– Riktigt skön seger, en av de skönaste segrarna jag haft på länge, säger huvudtränare Robert Vilahamn efter matchen

 

Idag spelades vårens sista match i OBOS Damallsvenskan och huvudtränare Robert Vilahamn valde att ge mittbackstalangen Elma Juntilla Nelhage chansen från start och Stine Larsen var tillbaka i startelvan efter sin skada. I övrigt var det samma startelva som i matchen mot Vittsjö senast. Även om BK Häcken stod för ett par målchanser i första halvlek så var det Hammarby som var närmast att ta ledningen. Jennifer Falk storspelade i mål och räddade både ett friläge och en straff i första halvlek.

– Första halvlek blev inte riktigt som vi hade tänkt. Hammarby fick ett friläge och en straff men jag har en Jennifer i mål som gör två helt fantastiska räddningar, säger Robert Vilahamn.  

 

Inför andra halvlek valde Robert Vilahamn att göra ett dubbelbyte där Anna Csiki ersattes av Marika Bergman Lundin och Mille Gejl Jensen ersattes av Andrine Hegerberg. En minut in i andra halvlek höll sig Stine Larsen framme och var ytterst nära att ge Bollklubben ledningen. I den 52:a minuten kom det efterlängtade ledningsmålen när Marika Bergman Lundin drog på ett skott strax utanför straffområdet som letade sig upp i krysset. Ett riktigt drömmål och hennes andra mål i OBOS Damallsvenskan.

– Så kan det gå! När bollen närmade sig tänkte jag på att mamma alltid säger till mig att jag ska skjuta när läget kommer och så tänkte jag även på att jag inte får skjuta över. Det var skönt att se bollen gå in i krysset och målet gav oss mer energi, säger Marika Bergman Lundin om sitt drömmål.

 

Bara en minut efter ledningsmålet kunde BK Häcken utöka sin ledning till 2–0 när Andrine Hegerberg petade in bollen bakom Hammarbys målvakt Tamminen efter en snygg nick av Pauline Hammarlund. Om Hammarby var det bättre laget i första halvlek så var BK Häcken det bättre laget i andra halvlek och hade ett stort spelövertag.


Robert Vilahamn om sina lyckade byten i andra halvlek.

– I andra halvlek ville jag få in lite mer fysiska spelare och karaktärsspelare som har andra egenskaper än Csiki och Gejl Jensen och det föll väl ut tack vare att dem kom in och var beslutsamma, vann dueller och slog till med varsitt mål, säger Vilahamn.

 

På tilläggstid kunde hemmalaget reducera till 2–1 men BK Häcken lyckades hålla undan och vann matchen till slut. Nu väntar ett EM-uppehåll och lite ledighet för laget.

– Vi visar för oss själva att vi har otroliga kvalitéer i det här laget och vi har bokat en avslutningsmiddag i Stockholm ikväll och det blir så klart en mycket roligare kväll i och med den här vinsten. Det var kul att se så många fina prestationer idag och segern ger oss mer energi inför höstsäsongen och ett kvitto på att vi har många bra spelare i det här laget, säger Robert VilahamnBK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.