Dam
2023-08-12 17:32:05
BK Häcken besegrade Bröndby med 2–1: "Fantastiskt fint mål"

BK Häcken besegrade Bröndby med 2–1 efter en stark offensiv insats.

– Det ser bra ut när vi gör det vi övade på i veckan, säger Josefine Rybrink.

 

Det var en första halvlek som såg ut att gå mot ett mållöst resultat. Men när Monica Jusu Bah fick bollen på kanten slog hon in den mot mål – en boll som målvakten inte lyckades att ta. Jusu Bah gjorde därmed mål i sin debutmatch för Bollklubben.

– Vid det första målet är det Monica som gör sitt första mål för klubben. Hon kommer runt längs kanten och slår ett inlägg rätt in i mål, säger Josefine Rybrink om matchens första mål.

BK Häcken rivstartade den andra halvleken. Efter att ha spelat sig genom Bröndbys alla lagdelar kunde Clarissa Larisey göra dagens andra mål i inledningen av den andra halvleken.

– Efter att ha vi har spelat igenom Bröndbys alla lagdelar får Aisha tag i bollen rättvänd framför deras backlinje. Hon utmanar och slår in den på ett och Clarissa får in den. Det är vad vi har övat på i veckan och det är självklart extra kul att göra ett sådant mål, säger Rybrink.

BK Häcken släppte in ett reduceringsmål i den 88:e matchminuten men gick segrande ur den första av tre träningsmatcher innan återstarten av OBOS Damallsvenskan.

– Vi spelar mycket på det vi har gjort under våren, men vi har nya delar som vi får in i vårt anfallsspel. Jag tror att det kommer att bli väldigt bra. När vi gjorde det som vi har övat på ett bra sätt så skapar vi många målchanser. Jag tror att vi kommer att göra ännu fler mål på det här sättet, säger Rybrink.

 

Matchen var även Mak Linds första match som huvudtränare för damlaget.

– Det är jättekul att få komma i gång med matchandet. Jag har bara haft ett par träningar inför matchen. Det är gött att komma i väg och se sakerna som vi har tränat på. 2–0-målet tycker jag är ett fantastiskt fint mål som vi tar med oss. I anfallsspelet hade vi en hel del boll och vi visar prov på skicklighet. Jag tycker även att de som spelar gör det bra i dag med tanke på att flera spelare inte har spelat på det här sättet tidigare, säger Mak Lind.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved