Herr
2024-03-09 16:17:23
BK Häcken besegrar Hammarby på Gothia Park Academy

Första träningsmatchen efter uttåget från Svenska Cupen spelade på Gothia Park Academy mot Hammarby – och det var en match som BK Häcken vann med 2–1.

 

BK Häcken rivstartade matchen mot Hammarby. Efter bara fem minuters spel drog Amor Layouni in en boll mot en framrusande Srdjan Hrstic som kunde trä in den bakom Davor Blazevic i Hammarbymålet. Bara tio minuter senare kunde Julius Lindberg springa sig fri och dubbla BK Häckens ledning till 2–0. BK Häcken fortsatte att ligga på för ytterligare ett mål och skapade chans på chans innan signalen ljöd för halvtid.

 – Jag tycker att vi hotar de bra i första halvleken, vi kan göra några till mål om vi var lite skarpare men överlag var det en okej genomförd träningsmatch.För matchbildens skull kan det vara rätt frustrerande att springa efter bollen och då kan det vara skönt att straffa dem när det är läge att göra det så att vi inte blir otåliga i vårt försvarsspel, säger Simon Gustafson om de två tidiga målen.

I den andra halvleken kunde Hammarby reducera på hörna men BK Häcken vann till slut med siffrorna 2–1.

–  Det var en speciell match där de har mycket boll och spelar med mycket folk centralt och droppar ner med mycket folk vilket gör att de får mycket boll. Samtidigt tycker jag att vi jobbar bra i vårt försvarsspel och är noggranna, säger Simon Gustafson.


Matchen var Simon Gustafsons första match efter en längre tids skadefrånvaro.

– Det är skönt så klart, det är roligast med matcherna så det känns bra. Det var väl okej, fysiskt kändes det okej och det nöjer jag mig med. Spelmässigt. Var det också okej men det ska bli bättre, säger Simon Gustafson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved