BK Häcken får stöd från Europafonden - BK Häcken BK Häcken
Herr Föreningen
2021-06-11 08:30:32
BK Häcken får stöd från Europafonden

De fyra svenska klubbarna som kvalificerat sig till sommarens Europakval delar på fem miljoner kronor. Pengarna kommer från den så kallade Europafonden som finansieras av elitfotbollens huvudpartner Unibet. Europafonden ska hjälpa svenska klubbar att nå ett gruppspel i Champions League, i Europa League eller i Europa Conference League.


Under nästa vecka lottas kvalet till årets Europaspel och i samband med detta delar Svensk Elitfotboll ut pengar till alla deltagande svenska klubbar. Pengarna delas ut för att hjälpa klubbarna att nå gruppspel i Champions League, Europa League eller i Europa Conference League. 

BK Häckens herrar kommer efter fjolårets tredjeplats i Allsvenskan att spela kval till nystartade Europa Conference League. Tillsammans med Elfsborg och Hammarby kommer Bollklubben att inleda den andra kvalomgången som spelas 22 och 29 juli (mer info hittar du här: https://www.svenskelitfotboll.se/sa-blir-europasommaren-for-de-svenska-klubbarna/). 

Unibet fyller varje år Europafonden med fem miljoner kronor. Pengar som ska betalas tillbaka gånger 1.5 ifall man når ett gruppspel i Europa. Det eventuella överskottet läggs sedan på nästa års fond för att kommande svenska klubbar som kvalar till Europa ska få så bra förutsättningar som möjligt att klara av kvalspelet. 2020/2021 lyckades inget svenskt lag kvalificera sig till gruppspel i Europa varpå Europafonden 2021 ligger på fem miljoner kronor. Pengarna i Europafonden fördelas så att regerande svenska mästarna får 50% från potten för att kvala till Champions League medan övriga tre klubbar får 1/6 vardera av pengarna för att kvala till Europa Conference League. 

 

Fördelning av pengarna i Europafonden 2021:
 Malmö FF – 2 500 000 kr
 IF Elfsborg – 833 333 kr
 BK Häcken – 833 333 kr
 Hammarby IF – 833 333 kr 

 


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.