BK Häcken favoriter när eAllsvenskan ska avgöras - BK Häcken BK Häcken
BKH e-sport
2019-05-23 12:48:21
BK Häcken favoriter när eAllsvenskan ska avgöras

På lördag är det inte bara stekhett derby som väntar utan på annan ort ska också Sveriges bästa fotbollslag koras – men då handlar det om e-sport. BK Häcken går in i slutspelet i eAllsvenskan som favorit efter att ha vunnit grundserien i stor stil.

– Det skulle betyda mycket om vi lyckades ta titeln till Hisingen och vinna BK Häckens första SM-guld, säger Ivan Lapanje.


eAllsvenskan är Sveriges största professionella Fifa-tävling och de tolv lag som har varit med i ligan kommer från klubbar i Allsvenskan och Superettan. Seriespelet avslutades i slutet av april och de åtta bästa lagen har tagit sig till slutspelet som avgörs i Annexet i Stockholm på lördag.

BK Häckens lag utgörs av Olle Arbin och Ivan Lapanje och som seriesegrare får de finna sig i att bära favoritskapet.

– Det är bara positivt för oss, vi vet att vi är duktiga och kommer fokusera på vårt eget spel och tänker inte så mycket på att vi är favoriter. Det är nog mer skrämmande för motståndet som vet att vi är starka, säger Ivan Lapanje.

Det är den första upplagan av eAllsvenskan och BK Häcken visade att klubben ville satsa rejält när Ivan Lapanje värvades inför seriestarten. Lapanje är en av de mest framgångsrika Fifa-spelarna genom tiderna och just nu också både spelare och förbundskapten för Sveriges e-landslag. Det var Lapanje som sedan handplockade 17-årige Olle Arbin som sin lagkamrat.

– Ivan är rutinerad och vet hur man ska tänka så det är skönt att ha med honom, han hjälper mig mycket, säger Olle Arbin.

Olle Arbin är även han landslagsspelare och trots sin unga ålder så har han redan åstadkommit mycket. Så sent som för några veckor sedan utsågs han till världens bäste spelare i april månad när han vann Weekend League, en internationell e-sportturnering som spelas varje månad.

– Det var helt otroligt och det var inget jag hade förberett mig på innan, att jag skulle sluta etta och vara bäst i hela världen. Det är ett bra kvitto på att formen är god inför slutspelet också, säger Olle Arbin.

De gulsvarta spelarna förlorade endast en match i grundserien och förstaplatsen i tabellen innebar att BK Häcken fick välja kvartsfinalmotståndare först. Valet föll på Djurgården, som knep den sista slutspelsplatsen, i grundspelets sista omgång. Nu är duon rejält laddade inför slutspelet.

– Vi har förberett oss genom att träna mot varandra väldigt mycket. Sedan har vi även väldigt bra personkemi så vi hörs ofta och vi har hela tiden pratat om hur viktigt det är att ta hem pokalen till BK Häcken. Vi ska göra allt vi kan för att lyckas med det, säger Olle Arbin.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.