Dam
2023-09-17 18:06:53
BK Häcken föll borta mot Djurgårdens IF: ”Otroligt frustrerande”

Chanser saknades sannerligen inte för BK Häcken, men Bollklubben fick inte in bollen på Grimsta IP. Istället gjorde Djurgårdens IF:s inhoppare Hayley Dowd matchens enda mål.
– Det är så otroligt frustrerande att bollen inte gick in, säger Rosa Kafaji.

Efter en jämn första halvtimme hettade det till ordentligt under slutkvarten av första halvlek. Inom loppet av några få minuter hade Felicia Schröder och Rosa Kafaji varsitt jätteläge. Först fick Felicia Schröder ett friläge som räddades av målvakten Katelin Talbert och därefter hade Rosa Kafaji ett avslut som räddades vid mållinjen av hemmaförsvaret. BK Häcken var närmast ett ledningsmål, men första halvlek förblev mållös.

Tio minuter in i andra halvlek var Rosa Kafaji ännu närmare ett mål. Denna gång var stolpen i vägen. BK Häcken fortsatte att skapa lägen, men hade förtvivlat svårt att få in bollen. Med kvarten kvar utnyttjade Djurgårdens IF ett misstag i BK Häckens försvar. Nyinbytta Hayley Dowd fick två chanser. Jennifer Falk räddade det första avslutet men Dowd lyckades trycka in returen. BK Häcken bytte in Aisha Masaka och Ruby Grant och gick för en kvittering. Aisha Masaka var nära att nicka in bollen i 78:e minuten. Därefter hade både Filippa Curmark och Felicia Schröder bra lägen, men det blev en tung 0–1-förlust.
– Det är så otroligt frustrerande att bollen inte gick in. Jag tycker att vi hade matchen. Vi hade bollen nästan hela tiden men den vägrade gå in kändes det som. Det var stolpe ut och räddningar på mållinjen, säger Rosa Kafaji efter slutsignalen.

Men 20-åringen hittar också ljusglimtar.

– Vi kommer till lägen, så det är positivt. Vi behöver bli mer skarpa i sista aktionen och efter vi får in första målet vet jag att ”spärren” kommer släppa, säger hon.
Rosa Kafaji själv grämer sig lite över att hon hade marginalerna emot sig.

– Jag är inte nöjd med min egen insats. Hade jag satt mina lägen hade jag nog varit mer nöjd.

BK Häcken har nu spelat tre matcher utan att vinna, men Rosa Kafaji tror stenhårt på sitt lag.
– På grund av landslagsuppehåll har vi nu två veckor på oss att analysera våra spelade matcher. Det kommer vi göra och sen kommer vi att komma tillbaka hungrigare och mer skarpa, säger landslagsspelaren.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved