Herr Dam
2023-12-06 20:00:00
BK Häcken förlänger med Martin Ericsson

BK Häckens sportchef Martin Ericsson förlänger med klubben. Det nya avtalet sträcker sig över 2025.

– Jag är glad över att kunna fortsätta utveckla det vi har påbörjat, säger han.

 

Inför säsongen 2021 tog Martin Ericsson över sportchefsrollen från Sonny Karlsson efter att under ett års tid ha arbetat som assisterande sportchef. Nu har Martin Ericsson tillsammans med klubben kommit överens om en avtalsförlängning.

– Martin är en extremt hårt arbetande sportchef som är duktig i dels det strategiska arbetet, dels med att sätta modeller som gör att alla runt fotbollen vet vad som ska göras och det ser vi i de processerna som vi har byggt. De har en stor del i framgångarna vi kan se i dag. Därför är det viktigt att vi får fortsätta tillsammans. Vi som klubb, och Martin själv, känner oss inte färdiga, säger BK Häckens klubbchef Marcus Jodin.

Under Martin Ericssons år som sportchef har BK Häcken vunnit SM-guld och cupguld, samt kvalat in till ett historiskt Europaspel på herrsidan. Damlaget har under samma år vunnit cupguld, tagit tre andraplaceringar i OBOS Damallsvenskan och kvalat in i Champions League-gruppspelet två gånger.

– Resultatmässigt har vi kommit en bit på vägen, samtidigt sätter vi en ny akademi nästa år och vi går in med helt andra förutsättningar med både herr- och damlaget. Damerna leder sin Champions League-grupp och bägge lagen ska kvala ut till Europa nästa år igen. Vi har otroliga förutsättningar men det finns alltid delar att utveckla internt. I stort känns allting fortsatt stimulerande, säger Martin Ericsson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved