BK Häcken förlänger med otursförföljde Arapovic - BK Häcken BK Häcken
Herr P19
2019-04-15 16:12:45
BK Häcken förlänger med otursförföljde Arapovic

Benjamin Arapovic har skrivit på en kontraktsförlängning med BK Häcken. Det nya avtalet sträcker sig året ut och samtidigt gör han också comeback i morgondagens U21-match.

– Det känns fantastiskt, säger 19-åringen.


För nio månader opererade Benjamin Arapovic sitt knä efter sin andra korsbandsskada på ett drygt år. Sedan dess har han haft fullt fokus på att rehabträna för att komma tillbaka till fotbollsplanen. Och i morgon är det äntligen dags för honom att spela match igen. Men redan i dag skrev han alltså på det nya kontraktet med Gulsvart.

– Det var det som var målet – först att bli frisk och spela fotboll igen och sen att förlänga med BK Häcken, säger han.


Arapovic har varit Bollklubben trogen sedan sex års ålder och den lovande karriären gick som på räls fram till mars 2017 när han råkade ut för sin första korsbandsskada. Comebacken efter skadan blev kortvarig då han redan i andra matchen råkade ut för samma skada, i samma knä. Trots att han inte har spelat fotboll regelbundet på över två år så väljer alltså sportchef Sonny Karlsson att förlänga med honom.

– Innan han fick sin första korsbandsskada var han väldigt bra. Vi tror mycket på Benjamin men nu gäller det att han har lite tur också. Att det är en kille som varit här sen han var sex år gör att det blir enklare att ge honom den här chansen, säger Sonny Karlsson. 


Benjamin Arapovic har varit friskförklarad och kört på med full belastning sedan några veckor tillbaka men man har valt att skynda långsamt med matchspel för att inte riskera något. Men nu, tio månader sedan senaste matchen, är det så dags igen.

– Det ska bli grymt kul, jag har längtat efter att spela match igen. Jag är inte nervös eller orolig för skadan, jag tänker inte på det, säger han.


Resten av morgondagens trupp utgörs av spelare från P19-laget, detta eftersom Andreas Alm vill ha samtliga A-lagsspelare tillgängliga för träning. 

BK Häcken har inlett U21-Allsvenskan med två segrar och två kryss och med det leder gulsvart en haltande tabell.

Morgondagens motståndare Halmstad BK har bara spelat en match hittills, de vann då mot Helsingborg med 3–1 på hemmaplan. 


Matchen spelas på GPA och börjar klockan 17.00.

Startelva: Samuel Z – Jakob Hedenquist, Teodor Wålemark, Rikard Cederberg, Lucas Kjell – Benjamin Toledo, Benjamin Arapovic, Samir Maarouf – Marcus Bärkroth, Isaac Jonsson, Alexander Nilsson.

Avbytare: Sebastian Banozic, Abdouille Jobe, Leart Ramani, Ture Widestrand, David Ngoma, Zinedine Kassal, Lucas Ucar.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.