Herr
2023-12-07 12:00:00
Tre målskyttar i dagens förlust mot HJK

BK Häcken förlorar dagens träningsmatch mot finsk HJK på Bolt Arena i Helsingfors – men för Bollklubbens försvarsspelare Kadir Hodzic blev det en lyckad match.

– Jag tar med mig 90:e minuter i benen och ett snyggt volleymål från dagens match, säger Kadir Hodzic.


Det var ett offensivt BK Häcken som tog en 1–0-ledning redan i den 3:e minuten på Bolt Arena, ett högt presspel av Mikkel Rygaard resulterade i att Srdjan Hristic kunde assistera Romeo Amane som placerade in ledningsmålet för Bollklubben.

– Jag tycker att vi lyckas med vårt presspel stundtals i dag och att vinna tillbaka bollen på ett bra sätt, säger vänsterbacken.

I den 9:e minuten kunde hemmalaget HJK kvittera efter ett straffmål av Tuomas Ollila och drygt en kvart efter utökade hemmalaget ledningen till 2–1 efter slarv i försvarsspelet i BK Häcken och mål av Perparim Hetemaj, innan huvuddomaren blåste av den första halvleken på Bolt Arena.

– Vi är för avslappnade i dag, vi släpper in för enkla mål och låter HJK ha ett högt bollinnehav, säger Kadir Hodzic.


Andra halvleken skulle bli en tung uppförsbacke för Bollklubben, i den 60:e minuter utökar hemmalaget sin ledning till 3–1 efter ett kontringsmål av Santeri Hostikka.

I den 68:e skjuter Kadir Hodzic in ett volleymål och 3–2-målet till BK Häcken efter en hörna av dansken Mikkel Rygaard.

– Det kändes otroligt skönt att få kröna mig själv med ett sådant vackert mål, säger en nöjd Kadir Hodzic.

Minuter senare, i den 75:e minuten skjuter HJK in 4–2-målet efter att hemmalaget passat sig genom BK Häcken-försvaret och HJK-anfallaren Bojan Radulovic skjutit in utökningen.

I den 83:e minuten får BK Häcken en straff och uppkliver Ola Kamara som skjuter skjuter in 4–3-målet innan huvuddomaren blåser av matchen.


Nästa vecka väntar den sista matchen i år för BK Häcken när laget gästar Baku och Qarabag och för HJK väntar spel mot PAOK.

– Jag tror att både för BK Häcken och HJK var det skönt att få spela denna matchen inför den sista omgången som återstår av Europaspelet.

Kadir Hodzic fortsätter:

– Vi vill inte gå poänglösa i årets Europa League och därför är viktigt för oss att få ladda upp inför den sista omgången av gruppspelet med en träningsmatch som denna.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved