Herr
2024-09-23 13:30:00
BK Häcken går skilda vägar med huvudtränaren Pål Arne ”Paco” Johansen

BK Häcken går skilda vägar med huvudtränaren Pål Arne ”Paco” Johansen.

Under återstående delen av säsongen kommer herrlaget att tränas av Joop Oosterveld, som flyttas upp från klubbens P19-lag, tillsammans med befintliga assisterande tränarna Rasmus Lindgren och Jesper Ljung.

 

Paco Johansen kom till BK Häcken inför säsongen, från norska ligalaget Odd. Den gemensamma ambitionen var att utveckla laget vidare med den offensiva Häckenfotbollen som karaktäriserat spelet de senaste säsongerna och att ta laget till nästa nivå i att kunna utmana i Europa parallellt med att nå en topp tre-placering i Allsvenskan.

Med sju matcher kvar att spela ligger BK Häcken på en niondeplats i tabellen och klubben väljer nu att göra en förändring på tränarposten.

– Den senaste tiden har vi inte fått resultaten med oss, vilket gjort att vi tappat tätkänning på de främsta lagen i serien. Dessvärre ser vi inte heller den utveckling i våra prestationer vi förväntat oss så här långt in på säsongen och i våra senaste matcher ser vi att vi saknar energi och en gemensam tro på det vi ska göra. Vi bär alla ett ansvar för att det ser ut så och det kommer krävas ett hårt arbete från oss alla för att ta oss tillbaka till rätt spår. Paco är en skicklig fotbollstränare, en skarp fotbollshjärna, men utifrån hur vi ser ut behöver vi agera nu för en förändring såväl på kort som på lång sikt, säger sportchef Martin Ericsson.

Även assisterande tränaren Håkon Wibe-Lund, som följde med Paco Johansen från Odd till BK Häcken inför säsongen, lämnar klubben omedelbart. BK Häcken tackar Paco och Håkon för deras tid och engagemang i klubben och önskar duon lycka till i deras fortsatta karriärer.

– Jag vill tacka en fantastisk spelargrupp, en kompetent ledarstab och en framåtstormande klubb för tiden vi har haft tillsammans. Det har varit en ära att få leda herrlaget i en klubb med så goda värderingar, så stora ambitioner och en så anfallsorienterad spelstil. Jag är nöjd med att vi tillsammans har klarat att upprätthålla klubbens identitet och gjort så många mål. Samtidigt har våra resultat den senaste tiden inte varit bra nog och det har och tar jag ansvar för. Jag önskar både akademin, dam- och herrlaget all lycka till på vägen vidare, i en klubb som jag kommit att tycka väldigt mycket om, säger Paco Johansen.

Håkon Wibe-Lund, som har jobbat nära spelargruppen och övriga i ledarstaben:

– Vi lämnar ett gäng som jag tycker väldigt mycket om. Jag har lärt känna och kommit nära många nya, fina människor som det blir tufft att lämna. Jag har glatt mig över att åka till jobbet varje dag och jag önskar alla i klubben allt väl och lycka till framöver.

 

Joop Oosterveld tog över som huvudtränare för BK Häckens P19-lag i maj i år, när han anslöt från nederländska PSV Eindhoven. Han kommer att leda herrlaget säsongen ut, med Rasmus Lindgren och Jesper Ljung som assisterande.

– Vi får in en ny röst i laget men en person som känner klubben och vårt sätt att spela fotboll och hur vi vill vara. Vi ser att vi kan behålla en kontinuitet i det vi tror på men med mer energi in och mer tydlighet in mot spelarna, säger Martin Ericsson.

Den nya tränarstaben gör sitt första pass med laget i morgon, tisdag. Parallellt påbörjar BK Häcken processen för att sätta samman den tränarstab som ska leda herrlaget 2025.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved