BK Häcken gästar Behrn Arena - BK Häcken BK Häcken
Dam
2022-05-11 15:31:51
BK Häcken gästar Behrn Arena

Imorgon väntar den åttonde omgången av OBOS Damallsvenskan. BK Häcken gästar Behrn Arena där KIF Örebro väntar.

 

KIF Örebro har inlett årets seriespel med fyra vinster och tre förluster och ligger just nu på en sjätteplats i ligan. I den senaste omgången besegrade man nykomlingarna IFK Kalmar med 4-2 hemma på Behrn Arena. Hemmalaget har många duktiga spelare varav två av dem (Amanda Rantanen och Elli Pikkujämsä) har stått för fyra mål var i de inledande sju matcherna. BK Häcken vann hemma mot Linköping med 2–0 i den senaste omgången och åker till Örebro med ett stort självförtroende.

 

Se en längre intervju med Hanna Wijk i spelaren ovan.

 

Läget i truppen:

Rosa Kafaji är långtidsskadad. Loes Geurts är gravid. Aisha Masaka har skadat sitt höger knä, en meniskskada som tyvärr kräver operation. Hon förväntas vara tillbaka efter EM-uppehållet när OBOS Damallsvenskan återupptas, i mitten av augusti. Pauline Hammarlund landade lite oturligt på sitt opererade knä för några veckor sedan och har haft smärta i det sedan dess. MR-undersökningen visar att det inte är någon skada i knät, utan det handlar om svullnad i mjukdelar runt knät. Hon rehabtränar och jobbar på att minska smärtan för att förhoppningsvis vara tillbaka snart.

 

Truppen:

Jennifer Falk, Jackie Burns, Anna Csiki, Luna Gevitz, Josefine Rybrink, Elma Junttila Nelhage, Molly Johansson, Hanna Wijk, Lotta Ökvist, Julia Karlernäs, Marika Bergman Lundin, Filippa Curmark, Mille Gejl Jensen, Johanna Rytting Kaneryd, Elin Rubensson, Andrine Hegerberg, Agla María Albertsdóttir och Stine Larsen.

 

KIF Örebro – BK Häcken

Datum: Torsdag 12 maj

Plats: Behrn Arena

Matchstart: 19.00

Matchen sänds på Viaplay


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.