Föreningen
2019-02-25 12:00:00
BK Häcken gör ett positivt resultat 2018
BK Häcken gör ett positivt resultat för 2018 på 12 miljoner kronor. Det innebär att föreningen nu har ett eget kapital på 71 miljoner kronor.

BK Häcken budgeterade med ett nollresultat för 2018, med en uttalad tillåtelse att gå minus under året, men när bokslutet nu presenteras visar resultatet på 12 miljoner plus.
– Det beror främst på två delar. Dels är vi lyckosamma med spelarförsäljningar, där vi återigen visar vår styrka som förening när det gäller att utveckla spelare som är intressanta för vidareförsäljning. Den trenden fortsätter. Den andra delen är också en fortsatt positiv trend: att våra sponsorintäkter överträffar budget. Vi blir mer och mer en attraktiv klubb att synas och arbeta tillsammans med, säger klubbdirektör Dennis Andersson och pekar dessutom på ett år som innehållit en lyckosam kostnadsjakt på flera plan.
Omsättningen för 2018 landar på 177 miljoner kronor och klubbens eget kapital uppgår nu till 71 miljoner kronor.
– Vi har en ekonomi i Sverige-topp. Detta, tillsammans med vårt eget kapital, ger en trygghet och en handlingsfrihet som vi alltid eftersträvar, säger Dennis Andersson.
Årsberättelsen och årsredovisningen finner ni på vår hemsida, under rubriken "årsmöteshandlingar". BK Häckens årsmöte hålls måndagen 11 mars, kl 18.00, i loungen på Bravida Arena. Bollklubben hälsar alla medlemmar hjärtligt välkomna!
BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved