BK Häcken jagar femte raka segern i OBOS Damallsvenskan - BK Häcken BK Häcken
Dam
2021-09-03 16:23:26
BK Häcken jagar femte raka segern i OBOS Damallsvenskan

BK Häcken tar sig uppåt i landet och åkte idag till Norrbotten och Piteå för att imorgon jaga sin femte raka seger i OBOS Damallsvenskan. Tabellelvan Piteå står för motståndet.


Det är tätt spelschema för BK Häckens damlag nu och efter hemkomsten från Norge natten till torsdag väntade ytterligare en resa under fredagsmorgonen, denna gång till Piteå.

Norgeresan blev en succé. BK Häcken vann det första av två kvalmöten mot Vålerenga och är nu ett steg närmare UEFA Women’s Champions Leagues gruppspel. Filippa Angeldahl stod för två mål och Stina Blackstenius för ett när de gulsvarta segrade med 3–1. Returmötet spelas på onsdag hemma på Bravida Arena.

 

Nu skiftas fokus och imorgon lördag väntar match mot Piteå i OBOS Damallsvenskan. BK Häcken har sex poäng upp till Rosengård som leder och sju poäng ned till Eskilstuna på tredjeplats. Allt talar för att det blir BK Häcken och Rosengård som gör upp om guldet i år och varje poäng är nu ytterst viktig. Speciellt med tanke på att det bara är 24 poäng kvar att spela om.

 

Sent under torsdagskvällen blev BK Häckens och svenska damlandslagets stjärnmittfältare Filippa Angeldahl såld till Manchester City. Angeldahl har varit en given pjäs på mittfältet bredvid Filippa Curmark och med henne borta blir det garanterat en ändring i Mats Grens startelva imorgon.

– Filippa har haft en fantastisk säsong och hade också ett fantastiskt OS, så vi var beredda på att kunna tappa henne. Vi tappar en jätteduktig spelare, men när en spelare försvinner så ger det en annan chansen, säger Mats Gren och fortsätter:

– Vi har flera stycken som kan spela i den rollen. Dylan (Holmes), (Julia) Karlernäs, (Julia) Zigiotti kan alla spela där, så vi har lite olika möjligheter. Vi har inte riktigt bestämt oss hur vi ska spela och det kan hända att vi kommer att testa lite för att hitta det som passar bäst.

 

Morgondagens motståndare Piteå har haft ett tufft 2021. Laget placerar sig just nu näst sist, med elva inspelade poäng. Norrbottningarna, som vann SM-guld 2018, är dock ett svårspelat lag, vilket BK Häcken fick känna på i hemmamötet i början av juni. Den matchen slutade mållös, trots att BK Häcken vann skottstatistiken med 27–3 och hörnorna med 11–1.

– Vi lyckades inte få hål på dem hemma, vilket var tråkigt, på hemmaplan ska vi vinna de matcherna om vi vill vara med i toppen och slåss. Piteå är ett bra lag och framförallt ett kompakt lag defensivt. Vi kommer få jobba hårt imorgon för att ta tre poäng, avslutar Mats Gren.

 

BK Häcken – Piteå IF
LF Arena
4 september, 15:00
Matchens sänds på Sportbladet Play.
 
Läget i laget:
Pauline Hammarlund (knä), Loes Geurts (hjärnskakning) saknas.

Truppen: Dylan Holmes, Anna Csiki, Lisa Hall, Luna Gevitz, Mille Gejl Jensen, Jennifer Falk, Julia Karlernäs, Milica Mijatovic, Dilja Zomers, Elin Rubensson, Emma Kullberg, Lotta Öqvist, Filippa Curmark, Stine Larsen, Johanna Rytting Kaneryd, Stina Blackstenius, Julia Zigiotti Olme, Beata Kollmats och Hanna Wijk.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.