Dam
2023-09-16 18:00:00
BK Häcken på jakt efter seger: ”Vi behöver bli mer noggranna i den sista tredjedelen”

I morgon besöker BK Häcken huvudstaden i den 20:e omgången av OBOS Damallsvenskan.

Premiären av årets OBOS Damallsvenskan inleddes med en 1–0-förlust på Bravida Arena mot Djurgården – i morgon hoppas laget ta revansch från vårens möte.


Tidigare i år debuterade och avgjorde den då nyblivna, 16-åriga Felicia Schröder mot Vittsjö i OBOS Damallsvenskan – under förra helgens tungviktsmöte mot FC Rosengård tog talangen sin första startplats i den gulsvarta tröjan.

– Det var kul att få möjligheten att genomföra sin första seniormatch från start i ett toppmöte, säger den unge talangen.

Felicia Schröder fortsätter:

– Vi dominerade matchbilden mot FC Rosengård – men lyckas inte göra något avgörande mål, säger hon.


Premiärmötet av årets OBOS Damallsvenskan blev inte som tänkt. Det var Stockholmslaget stod för matchens enda mål och det var ett Bollklubben som dominerade matchbilden och bollinnehavet – utan någon framgång.

– Intensiteten ökar ju närmare matchdagen man kommer, säger anfallaren.


Återstarten av OBOS Damallsvenskan har poängmässigt varit tufft – två poäng av sex möjliga poäng och noll gjorda mål framåt.

– Vi behöver bli vassare och mer noggranna i den sista tredjedelen av planen. Djurgården är ett bra lag och är vi inte noggranna framför mål så tar vi inte tre poäng, säger Schröder.


Se hela intervjun med Felicia Schröder i spelaren ovan.


Djurgårdens IF – BK Häcken

Datum: Söndagen 17 september.

Plats: Grimsta IP.

Matchstart: 15.00.


Du ser matchen på Viaplay.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved