BK Häcken jagar fjärde raka på Bravida Arena - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-07-21 17:07:22
BK Häcken jagar fjärde raka på Bravida Arena

Imorgon väntar en högintressant match i Allsvenskan när AIK kommer på besök. En historisk sett svår nöt att knäcka för Bollklubben, som jagar fjärde raka segern på Bravida Arena. 


En fantastisk hemmaseger mot Elfsborg, som innehöll många mål, en stekhet startdebut från Wålemark och ett hållen nolla, följdes upp av ett oavgjort resultat borta mot Östersund. Vi vände på matchen med två vackra mål, men i slutminutrarna fick Östersund in 2-2 och vi tappade därmed två tunga poäng.


Imorgon är det dags att hoppa på segertåget igen, men det blir ingen lätt match. AIK är historiskt sett en svår utmaning för BK Häcken. Vi slog dem visserligen i Svenska Cupen 2017, men i allsvenska sammanhang får vi gå tillbaka till 2011 för att hitta en seger mot stockholmarna. Då hemmaslog vi dem med 3-1 efter mål av Makondele, Wahlström och Waris. Tränare för AIK var då ett välkänt ansikte. 

– Senast BK Häcken slog AIK så var jag med så jag hoppas vara det igen imorgon, säger Andreas Alm, som tränade AIK åren 2011–2016.


I AIK, som i skrivande stund ligger på en nionde plats i tabellen, har den stora snackisen i år varit deras nya spelsystem. Andreas Alm förklarar:

– De är i en process där de vill förändra sin offensiva fotboll jämfört med de senaste åren och har genom det ett försvarspel som är mer i hasorna på motståndaren och där även målvakt deltar mycket i uppspel och omställningar med ett fint och längre tillslag. 


I truppen är Ahmed Yasin och Jasse Tuominen tillbaka, men Søderlund saknas fortsatt på grund av den skada han ådrog sig i matchen mot Elfsborg. Imam Jagne är förhoppningsvis tillbaka i spel om någon vecka efter sin ledbandsskada. I övrigt är truppen skadefri.


BK Häcken – AIK

Onsdag, 22 juli, kl 19.00

Matchen sänds av Dplay och skaffar du ditt abonnemang via den här länken, så får BK Häcken en del av intäkten.


Truppen:

Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Adam Andersson, Godswill Ekpolo, Johan Hammar, Leonard Zuta, Erik Friberg, Gustav Berggren, Alexander Faltsetas, Gustaf Nilsson, Leo Bengtsson, Viktor Lundberg, Daleho Irandust, Patrik Wålemark, Ali Youssef, Adnan Maric, Jasse Tuominen, Ahmed Yasin.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.