BK Häcken jagar första bortasegern - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-07-31 17:10:09
BK Häcken jagar första bortasegern

0-0 hemma mot IFK Göteborg senast var en besvikelse. Nu gäller att det att glömma den poängförlusten och ta sikte på nästa tuffa utmaning – regerande mästarna Djurgården på Tele2 Arena.


Vi är tillsammans med Helsingborg de enda lagen som inte vunnit på bortaplan i år. Fyra oavgjorda och en förlust har det blivit på våra fem bortamatcher så här långt. Det är hög tid att bryta den negativa trenden nu.


Djurgården ligger en plats och en poäng bakom oss i tabellen. Stockholmarna har i de senaste matcherna fått igång framförallt försvarsspelet. Två insläppta mål har det blivit på de senaste fem matcherna. Däremot har målskyttet varit ett större problem, bara fyra gjorda mål senaste fem matcherna. Det kan jämföras med vår målskillnad på lika många matcher, 13-5.


Både Søderlund och Jagne är tillbaka i fotbollsspel. Den förstnämnde är uttagen i morgondagens trupp. Däremot saknas Erik Friberg med lättare skadekänning och Ahmed Yasin är ledig på grund av att han nyligen blivit pappa. Alexander Faltsetas är avstängd efter det röda kort han drog på sig i matchen mot IFK Göteborg.


Andreas Alm inför:


Bortamatch i Stockholm efter en veckas upphåll. Hur har träningarna sett ut?

– Vi tog ett par dagar ledigt efter derbyt och har sedan haft tid att ladda om för nya matcher i serien. Erik Friberg har inte kunnat delta medan Alexander Söderlund är tillbaka fullt i träning. 


Hur resonerar du kring konkurrensen när många spelare är tillgängliga?

– Det är alltid många saker som spelar in. Precis som erfarenhet och ålder är en konkurrensfördel för till exempel Erik Friberg och Rasmus Lindgren är ungdomlighet och ålder en fördel för till exempel Patrik Wålemark och Ali Youssef. Klubben behöver över tid sälja spelare och då är yngre spelare oftast de mest attraktiva men klubben behöver också bygga ett lag där erfarenhet kan lyfta de yngre. I en trupp behöver du många olika saker för att bli ett bra lag. Just nu spelar vi yngre, äldre, spelare med utgående kontrakt, spelare med långa kontrakt, högerfotade, vänsterfotade, tvåfotade… Det finns alltid sätt att slå sig fram och in i en startelva.


Det är regerande mästarna Djurgården ni ska möta, är det lika bra i år?

– De och vi och några andra lag tog fler poäng i början ifjol. Så de har precis som vi tappat fler poäng än de hoppats på. De har kvar sitt grundspel, har tappat lite på fasta situationer med Danielson men jobbar fortfarande väldigt hårt. 


Djurgården – BK Häcken

Lördag, 1 augusti, kl 15.00

Matchen sänds av Dplay och skaffar du ditt abonnemang via den här länken, så får BK Häcken en del av intäkten.


Truppen:

Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Rasmus Lindgren, Tobias Carlsson, Joona Toivio, Adam Andersson, Godswill Ekpolo, Johan Hammar, Leonard Zuta, Gustav Berggren, Gustaf Nilsson, Leo Bengtsson, Viktor Lundberg, Daleho Irandust, Patrik Wålemark, Ali Youssef, Adnan Maric, Jasse Tuominen, Alexander Söderlund

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.