BK Häcken jagar tredje raka allsvenska segern - BK Häcken BK Häcken
Herr
2021-07-11 13:23:12
BK Häcken jagar tredje raka allsvenska segern

Imorgon tar sig BK Häcken an Kalmar FF i den tionde omgången av Allsvenskan 2021. Med två raka segrar och en stark insats mot AIK i ryggen jagar BK Häcken tre nya poäng på Guldfågeln Arena.


Per-Mathias Högmos allsvenska debut i BK Häcken kunde knappast bli bättre. Förutom 2–1-segern, efter mål av Ali Youssef och Patrik Wålemark, tog laget med sig en kämpainsats som hette duga. Sista kvarten av matchen gick laget på rent hjärta och kunde bärga tre viktiga poäng. Med den segern lämnade BK Häcken också botten av tabellen och placerar sig just nu på en trettonde plats i tabellen. En seger mot Kalmar skulle innebära att laget ”bara” har fem poäng upp till topp 3.

– Vi startade lite försiktigt mot AIK och det var inte meningen. Vi spelade oss in i matchen, kom till chanser och fick bättre kontroll på spelet. Första delen av andra halvlek tycker jag är bra, sen får vi ett par skador. Den senare delen av halvleken försvarar vi oss på ett klokt sätt och trots att AIK har mycket boll kommer de inte till några större chanser, säger Per-Mathias Högmo efter söndagens träning och kommenterar veckan, som varit matchfri:

– I veckan har vi jobbat med de olika faserna i återvinning av boll, hög och låg press och boxspelet både defensivt och offensivt. Jag tycker att kvaliteten på träningen blir bättre hela tiden och med fler spelare tillbaka från skada får vi en bättre plattform att stå på. Vi ser en god progression i träningsarbetet just nu.

 

Morgondagens motståndare Kalmar FF tränas i år av Henrik Rydström och laget har imponerat så här långt. På nio matcher har laget tre vinster, fem oavgjorda och endast en förlust (vilket är färst i ligan tillsammans med Djurgården). Förlusten kom borta mot serieledande Malmö FF. I fjol var Kalmar FF en tuff nöt att knäcka för BK Häcken, 0–2 hemma och 0–0 borta. Dock har inte de rödvita slagit BK Häcken hemma sedan 2012.

– Kalmar har haft en god säsong hittills. De har en tydlig spelidé och haft ett tydligt bollinnehav i majoriteten av sina matcher. De hade två starka resultat under sommaruppehållet när de slog både Malmö och Djurgården på bortaplan.

 

I truppen imorgon är Leo Bengtsson avstängd, men Alexander Jeremejeff är åter av samma anledning.

– Det är super att få tillbaka honom. Det ger oss en extra dimension. Med Jeremejeff får du en som binder upp spelet och en länk som gör att vi får en större repertoar i offensiven.

 

Kalmar FF – BK Häcken

Guldfågeln Arena

12 juli, 19.00

Matchen sänds på Discovery+.

 

Läget i laget: Leo Bengtsson (avstängd), Ture Widestrand (huvud), Benie Traore (sjuk) saknas. Rasmus Lindgren är tillbaka i träning, men inte redo för truppen imorgon. Samma gäller Daleho Irandust.

Jasse Tuominen är tillbaka i fotbollsträning och kommer om ett par veckor kunna börja träna fullt.

 

Truppen: Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Valgeir Fridriksson, Tobias Carlsson, Oskar Sverrisson, Godswill Ekpolo, Johan Hammar, Joona Toivio, Martin Olsson, Patrik Wålemark, Tobias Heintz, Ali Youssef, Alexander Faltsetas, Erik Friberg, William Milovanovic, Gustav Berggren, Samir Maarouf, Alexander Jeremejeff, Yannick Adjoumani.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.