BK Häcken klart för kvartsfinal - BK Häcken BK Häcken
Herr
2021-03-07 17:18:16
BK Häcken klart för kvartsfinal

BK Häcken blev idag klart för kvartsfinal i Svenska Cupen efter 1–1 mot Helsingborg. Erik Friberg blev BK Häckens målskytt i hans 301:a match för Bollklubben.


Med Alexander Jeremejeff och Godswill Ekpolo borta fick Leonardo Farah Shahin kliva in på anfallet och till höger i backlinjen tog Joona Toivio plats. Dessutom fick Martin Olsson göra sin tävlingsdebut i den gulsvarta tröjan när han startade till vänster i backlinjen.

Matchen började lovande för BK Häcken och ett framgångsrikt djupledsspel ledde fram till en hel del farliga chanser. Efter nio minuter frispelas Tobias Heintz, men norrmannen lyckas inte förvalta läget och skjuter i stolpen. Bara någon minut därpå är det Leo Bengtssons tur att komma fri, efter en fin långboll från Rasmus Lindgren, men högerspringaren skjuter över. Bortalaget hade svårt att komma igenom offensivt, men var ytterst nära ett ledningsmål efter en halvtimme, men bollen gick strax utanför Rasheeds vänstra stolpe.

Kort därefter rivs Erik Friberg ned i straffområdet och domaren blåser straff. 17-årige Leonardo Farah Shahin får förtroendet att slå den, men Alex Nilsson i Helsingborg-målet räddar och halvleken slutar mållös.

34 sekunder in i andra halvlek kommer ett välförtjänt 1–0-mål till hemmalaget. Erik Friberg skjuter och via en Helsingsborgsförsvarare går bollen i mål. Kanske inte det vackraste målet han gjort, men ett skönt mål för Friberg, som innan matchen hyllades för sina 300 matcher i den gulsvarta tröjan.

Det såg länge ut att sluta 1–0, även om Helsingborg kom igenom då och då och skapade oreda i BK Häcken. Men så, med sex minuter kvar, kommer 1–1. Dennis Olsson får bollen serverad i bortre delen av straffområdet och placerar in kvitteringen på volley. Bittert slut på en match BK Häcken borde avgjort i första halvlek.

Trots poängtappet är BK Häcken klara för kvartsfinal nästa helg och beroende på övriga resultat så återstår det att se om det blir hemma- eller bortamatch.

– Vi börjar matchen bra och har en idé om att gå bakom deras backlinje. Vi får in många bra bollar bakom och fina djupledslöpningar som skapar målchanser och rena frilägen, så långt var det väldigt bra. Sedan mattas vi lite i löpningarna, men jag tycker ändå vi skapar tillräckligt i första halvlek. Däremot får vi inte dit bollen och blir istället lite frustrerade över det, säger Christian Lundström i Studio Häcken Live efter matchen och fortsätter:

– I andra halvlek får vi ett mål direkt, vilket var skönt och jag tycker att vi får en hyfsad rytm i spelet. Helsingborg jobbar sig in i matchen och gör det bra, samtidigt som vi inte riktigt får till presspelet och då lyckas de skapa sina chanser.

 

För Erik Friberg blev det återigen en speciell match. Vid inmarschen stod hans två barn, fru, mamma och pappa och tog emot honom och han fick ta emot både en tavla och en blombukett för sin milstolpe. Dagens match betyder också att Friberg nu spelat 301 matcher för Bollklubben, en mer än sin far Peter.

– Det var jättefint, kul att få se familjen där innan match, säger han och kommenterar matchen:

– Det är alldeles för dåligt av oss. Med de chanserna vi har idag ska vi leda med 3–0 och så hade matchen varit slut. Det får vi skärpa till oss med.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.