P17
2019-06-13 11:08:38
BK Häcken visade klassen mot Blåvitt i P17-derbyt

Derby och seriefinal i P17-Allsvenskan – då visade BK Häcken klassen. Hemma på GPA besegrades IFK Göteborg med hela 4-0.

Det var uppdukat för seriefinal och derby i P17-Allsvenskan under gårdagen när Bollklubben tog emot grannarna från andra sidan fastlandet – IFK Göteborg. Mycket publik och en del regntunga moln hade hittat till Gothia Park Academy när domaren blåste igång matchen. Det gulsvarta maskineriet tog genast kommandot genom att spela en offensiv och passningsorienterad fotboll med aggressiv press och högt bolltempo.

På mittfältet blev Axel Henriksson och Imam Jagne rättvända gång på gång i de farliga mellanytorna på den sista tredjedelen medan Hussein Mohammed dikterade matchtempot och styrde spelet från sin balansroll. Längst fram skapade Leonardo Farah Shahin ständigt oreda i djupledsspelet och på flankerna utmanade Leon Kornbakk och Filip Trpcevski sina ytterbackar gång på gång.
Längst bak dirigerade målvakten Sebastian Banozic sitt försvar med pondus samtidigt som han plockade ner allt som dök upp i straffområdet.

Emin Hasic gav Bollklubben rättvist ledningen i samband med en hörna efter ett stort spelövertag från de gulsvartas sida. Målchanserna fortsatte att radas upp men IFK Göteborgs målvakt Joel Nöller lyckades freda sitt mål och i paus stod det ”bara” 1-0 till BK Häcken.

Andra halvlek startade med samma stora speldominans för Bollklubben. De blåvita tvingades till att spela på omställningar och i en av dessa sattes deras vindsnabbe anfallare Oscar Wilhelmsson i ett friläge, men Banozic i hemmamålet parerade avslutet.

Istället skulle 2-0-målet komma och detta efter en upprullning på vänsterkanten som ledde till ett hårt inspel från Filip Trpcevski och Imam Jagne kunde vackert placera in bollen i nätmaskorna.

Elvis Lindkvist och Philip Sundgren, som båda anslutit direkt från P02-landslagslägret på Bosön och kom fram precis innan avspark, inledde på bänken men de kom in i andra halvlek. Och bägge visade snart prov på sina kvaliteter. Först var det Lindkvist som vackert curlade in 3-0 på frispark och därefter avslutade Sundgren målkavalkaden med att göra 4-0, även det på frispark.

Segern innebär att Bollklubben befäster serieledningen i P17-Allsvenskan med en match kvar att spela. Den matchen spelas redan i morgon på Borås Arena mot IF Elfsborg. Vinst eller oavgjort för BK Häcken och seriesegern är klar. Det kan bli serieseger även vid en eventuellt förlust men då är BK Häcken beroende av att andra resultat går Bollklubbens väg.