BK Häcken laddar om för OBOS Damallsvenskan - BK Häcken BK Häcken
Dam
2021-09-11 12:41:29
BK Häcken laddar om för OBOS Damallsvenskan

BK Häcken blev i onsdags klara för UEFA Women’s Champions League, men den matchen är nu lagd till handlingarna och imorgon är det full fokus på OBOS Damallsvenskan igen när KIF Örebro gästar Bravida Arena.


Onsdagens kvalseger mot Vålerenga var BK Häckens sjunde raka tävlingsseger. Slutresultatet skrevs till 3–2 efter två mål av Stina Blackstenius och ett av Johanna Rytting Kaneryd. Segern innebar att BK Häcken nu kvalificerat sig för ett historiskt gruppspel i UEFA Women’s Champions League. En stor framgång för laget och BK Häcken som förening.

– Det var naturligtvis en stor glädje att ta sig vidare. Nu är vi spända på att se lottningen på måndag. Klart att det är en positiv boost för truppen, men nu gäller det att kunna ladda om till matchen imorgon, säger Mats Gren.

 

I den senaste omgången av OBOS Damallsvenskan bortaslog BK Häcken Piteå med 1–0. Detta trots att laget gjorde en spelmässigt sämre insats. Mats Gren är övertygad om att den prestationen inte kommer att upprepas imorgon.

– Jag är övertygad om att vi kommer att göra en bra match imorgon. Vi har pratat om Piteå-matchen och det var en typisk ”mittemellan-match” mellan Champions League-matcherna. Jag har svårt att se att vi spelmässigt skulle göra ett bottenapp igen, säger Gren.

 

Morgondagens motståndare KIF Örebro hade en tung vårsäsong, men höstsäsongen har startat betydligt bättre och laget har nu två raka segrar. I den näst senaste matchen slogs Linköping efter att Jessie Scarpa satt 2–1 i den 92:a minuten och i den senaste omgången slog Örebro Växjö med 1–0 efter ett sent mål av Wilma Öhman. Med sex poäng i de matcherna tog sig Örebro upp på sjutton poäng totalt, vilket gör att de nu ligger på en nionde plats i tabellen.

– Örebro har haft det tungt och förlorade nyligen med 6–0 mot Rosengård, men nu har de fått tillbaka ett par spelare och vunnit två raka. Det är en homogen hårt jobbade trupp som är tunga att möta. Vi hade det tufft i bortamatchen mot dem, även om slutresultatet blev 3–0, men vi satte två sena mål. Det blir en tuff match, Örebro spelar fysiskt och är aggressiva. Jag förväntar mig inte att de kliver särskilt högt och då är det viktigt att vi får fart på bollen så vi får rörelse och kan dra isär dem, säger Gren.

 

BK Häcken – KIF Örebro
Bravida Arena

12 september, 16.00
Köp din biljett till matchen här.
  

Läget i laget:
Pauline Hammarlund (knä), Loes Geurts (hjärnskakning) saknas.
 
Truppen:
Dylan Holmes, Anna Csiki, Lisa Hall, Luna Gevitz, Mille Gejl Jensen, Jennifer Falk, Julia Karlernäs, Milica Mijatovic, Dilja Zomers, Elin Rubensson, Emma Kullberg, Lotta Öqvist, Filippa Curmark, Stine Larsen, Johanna Rytting Kaneryd, Stina Blackstenius, Julia Zigiotti Olme och Hanna Wijk.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.